avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un caz clasic de talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un caz clasic de talharie

Buna seara!
As vrea sa va cer sfatul intr-o problema.Am un prieten care a fost implicat in talharirea unei case de amanet.Este tanar , a fost victima presiunii anturajului si este si la prima abatere,si regreta fapta .ce credeti ca i se poate intampla?
Bunurile furate au fost recuperate in totalitate , si acum nu stie ce sa faca!
Ce credeti ca ar putea pati? Si ce ar trebui sa faca el?:sorry:
:((
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 18:44, 6 Decembrie 2011
Cel mai probabil se va incepe umarirea penala impotriva acestuia si a celorlalti daca au fost implicate mai multe persoane si se va ajunge pana in instanta. Talharia este o infractiune cu un grad de pericol social foarte ridicat si risca o pedeapsa cu inchisoarea cu executare sau suspendare daca are ceva noroc.
Cel mai bine este sa isi recunoasca fapta in totalitate deoarece astfel va beneficia de prevederile art 320^1 si i se va scadea o treime din limitele de pedeapsa. De asemenea, este un lucru bun ca prejudiciul a fost recuperat si ca nu are antecedente penale, in continuare sa coopereze cu organele de urmarire penala, si sa isi angajeze avocat, toate acestea il vor ajuta sa ia o pedeapsa cat mai mica.
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
ContSters178374, utilizator
art 320^1 a fost declarat neconstitutional acum 2 sapt,pentru a-i da cu suspendare ar trebui sa aiba circumstante antenuante si din cate relatati dvs se pare ca le are,conteaza si cum se comporta pe durata desfasurarii urm pen,dc recunoaste si regreta,studii,loc de munca stabil,etc
Av Diana Ben Othmane a scris:

art 320^1 a fost declarat neconstitutional acum 2 sapt,

Puteti sa va rog sa ne oferiti un link , unde sa cititm detaliat despre declararea ca fiind neconstitutional a art. 320^1 ?
Multumesc.
Nu am auzit nimic despre declararea acestui art ca neconstitutional, mai ales ca este una dintre cele mai bune prevederi ale Codului de procedura penala si nu am gasit nicio informatie in acest sens. Decizia CCR daca ati putea sa ne-o dati.
Este vorba despre Decizia nr. 1483 din 8 noiembrie 2011, publicta in Monitorul Oficial nr. 853/02.12.2011. Prin aceasta decizie, Curtea a constatat ca "dispozitiile art. 3201 alin. 1 din Codul de procedura penala sunt neconstitutionale in masura in care nu permit aplicarea legii penale mai favorabile tuturor situatiilor juridice nascute sub imperiul legii vechi si care continua sa fie judecate sub legea noua, pana la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare".

Alte discuții în legătură

Lege penala favorabila in baza 320 ind.1 cprp Redondo Redondo Buna ziua. Sora mea a fost condamnata la o pedeapsa de 4 ani cu executare pentru un furt calificat. Hotararea a ramas definitiva la data de 20.01.2011. Nu a ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza art.320 ind 1 cpp? poate fi anulat? id_store id_store Situatia este urmatoarea: in urma unui proces pentru ucidere din culpa, sentintei initiale i s-a aplicat art 320 ind 1 deoarece s-a mers prin recunoasterea ... (vezi toată discuția)
Competenþa materialã a judecãtoriei irbo irbo m-am incurcat in actualizarile CPC...care mai este competenta materiala in prezent? pana in 100.000 RON la judecatorie sau pana in 200.000? #-o ms mult (vezi toată discuția)