avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centrala si repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centrala si repartitoare

Buna ziua !

Pana de curand am fost racordat la sistemul centralizat de termoficare si aveam instalate si repartitoare de caldura. Mi-am montat o centrala de apartament dar repartitoarele au ramas si acestea instalate si sunt inca instalate/functionale. Luna trecuta a trebuit sa platesc la intetinere, conform spuselor administratorului, incalzirea 'la comun' care era conform unei facturi de la cei cu repartitoarele. Mentionez ca in luna respectiva eu am folosit doar centrala de apartmanet. Ce mi-a atras atentia a fost faptul ca valoarea facturii mele (ce includea caldura doar pentru spatiile comune) era similara cu cea a vecinilor ce nu au centrale instalate si de aceea banuiesc ca acea am platit 'prin repartitoare' este caldura generata de centrala si in plus voi plati si gazul consumat de centrala.

In aceste conditii se mai justifica mentinerea repartitoarelor? Nu ar trebui sa le scot?
Ce imi recomandati sa fac in continuare?

Multumesc anticipat pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:32, 28 Noiembrie 2011
Un subiect glumet, bun de 1 aprilie.=D>
Dar citirea acestor repartitoare s-a facut!? Mai incercati si luna aceasta cu repartitoarele dar reglati temperatura mai mare din CT sa vedeti daca o sa platiti mai mult si asa o sa gasiti raspuns la intrebarile dv
In aceste conditii se mai justifica mentinerea repartitoarelor? Nu ar trebui sa le scot?
Ce imi recomandati sa fac in continuare?

Vedeti ce-i mai convenabil si-apoi demontati repartitoarele sau centrala termica!

In primul rand scoteti-va repartitoarele de pe calorifere deoarece nu va mai sunt de folos, ele inregistreaza acum doar caldura pe care o aveti de la centrala dv. personala. :)

In al doilea rand dv. ati platit caldura la comun care se repartizeaza pe cota-parte indiviza si pe care o veti plati si de acum inainte.
Vecinii dv. probabil nu si-au dat drumul la calorifere luna trecuta, asa incat n-au avut ce plati, decat tot ca si dv. caldura la comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata incalzire in bloc danaluminita danaluminita Locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente, din care mai mult de 50% sunt cu incalzire cu centrala proprie de apartament. restul apartamentelor sunt ... (vezi toată discuția)
Ref. ordin 343-2010 nana_bv nana_bv Am citit discutiile aparute pe acest forum vizavi de acest ordin 343...in blocul in care locuiesc eu sunt doar 2 scari ,in total 20 apartamente din care doar 7 ... (vezi toată discuția)
Plata caldurii la comun marinica71 marinica71 locuiesc intrun bloc in care 50% sunt incalzite cu centrale proprii 50%de la sistemul centralizat.a intrai in vigoare legea in care trebuie sa platim 50%din ... (vezi toată discuția)