avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minor

Buna seara.
Am un prieten care a fost parasit de nevasta in urma cu 3 luni.
Nevasta a luat cu ea copilul lor in varsta de un an.
Prietenul meu nu doreste sa divorteze dar doreste ca sa poata vizita din cand in cand copilul.
Acest lucru nu se poate realiza pe cale amiabila nevasta refuza sa se intalneasca cu el. Nu si a putut vedea copilul de trei luni.
Intrebare.
Ce solutie exista pt a si putea vedea copilul fara sa se ajunga la divort?
Care sunt pasii de urmat?
Cel mai recent răspuns: Maria Radu , Avocat 22:17, 5 Ianuarie 2012
Doar daca depune actiune de divort.
Nu este nevoie de divort, poate solicita prin ordonanta presedintiala program de vizitare a minorului, sau chiar custodia copilului.
acest lucru se cere la judecatorie?
imi puteti spune va rog in mare cam care sunt pasii de urmat?
Se depune cerere in acest sens?
Depuneti cerere intemeiata pe art.581 Cod Procedura Civila, la judecatoria de la domiciliul minorului. Si chiar daca articolul mentionat nu conditioneaza o astfel de actiune de existenta unui dosar de fond ( de divort in cazul dvs.) , totusi din analiza textului reiese aceasta conditie prin prisma vremelniciei efectelor ordonantei : măsura care se cere a fi luată are caracter vremelnic până la soluţionarea irevocabilă a acţiunii de divorţ şi a cererilor accesorii .
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
Maria Radu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sot si sotie in divort. sotul fura copilul. ce se poate face? Aurica TRUTA Aurica TRUTA Colega mea de birou este in divort cu sotul dupa 5 ani de casnicie. In toti acesti cinci ani sotul a inselat-o cu o alta femeie. A aflat de relatia lui si a ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorilor in timpul divortului valylie valylie Buna ziua!!Sant in divort cu sotia mea ,avem 2 fetite impreuna de 7 si 8 ani.Cu toatea ca de cand am intentat divort am platit pensie alimentara cam cit ar ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita. Pisi Mia Pisi Mia Buna ziua! Am un prieten care a divortat acum un, din culpa comuna, iar fosta sotie, nu-l lasa sa-si vada fetita.:(( In sentinta de divort nu a fost stabilit ... (vezi toată discuția)