avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul la vizita.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul la vizita.

Buna ziua!
Am un prieten care a divortat acum un, din culpa comuna, iar fosta sotie, nu-l lasa sa-si vada fetita.:((
In sentinta de divort nu a fost stabilit un program de vizita. X-(
intrebarea mea este: ce metode de costrangere are pentru ca fosta sotie sa-i acorde dreptul la vizita ,fara a apela de fiecare data la un executor judecatoresc.
Va multumesc! :)
Cel mai recent răspuns: rarespopa , utilizator 18:56, 20 Iulie 2009
Pisi Mia a scris:

Buna ziua!
Am un prieten care a divortat acum un, din culpa comuna, iar fosta sotie, nu-l lasa sa-si vada fetita.:((
In sentinta de divort nu a fost stabilit un program de vizita. X-(
intrebarea mea este: ce metode de costrangere are pentru ca fosta sotie sa-i acorde dreptul la vizita ,fara a apela de fiecare data la un executor judecatoresc.
Va multumesc! :)

"Dreptatea fara putere este neputincioasa,puterea fara dreptate este tiranica"/Pascal-Pensee

Singura posibilitate legala de a rezolva problema este formularea unei actiuni civile de stabilire a unui program de vizitare a minorului.
Orice parinte care nu este decazut din drepturile parintesti are acest drept prevazut in mod expres de lege.
Executorul judecatoresc atata timp cat nu are obiect de activitate,nu poate interveni.
Problema este ca pana acum asa isi vedea fetita, cu ajutorul executorului. Macar o data pe luna incerca sa o vada, insa, ar dori sa i se stabileasca un program fix, ca fosta sotie sa nu se mai poate opune.
Alta speta.
Situatia inversa cum se poate rezolva?
Cum poate fi "constrans" tatal unui copil sa il viziteze? Desi a fost stabilit un program de vizita, acesta isi viziteaza copilul doar o data la 3 luni, aprox 3 ore. Sa nu mai zicem ca nu-i cumpara nimic(ex: cadouri) ,dar nici macar nu-i da sa manance si il duce pe copil in locuri aglomerate, in galagie si-l oboseste ingrozitor. Dupa o vizita de-a tatalui, copilasul arata ca o leguma, o zi intreaga nu-i mai trebuie decat mancare si somn, ca sa se refaca.:((

Multumesc.
Trebuie s-o cheme in judecata pe fosta sotie pentru stabilirea unui program de vizitare. Ulterior o poate constrange pe aceasta sa respecte aceasta hotarare prin amenintarea cu plangerea penala pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti art. 271 Cod Penal.

Daca reuseste si motivarea urgentei "... pentru pastrarea unui drept ..." in baza art 581 cod procedura civila poate solicita imediat ce depune cererea principala de chemare in judecata stabilirea unui program de vizitare provizoriu prin oradonanta presedintiala. Acesta este o actiune speciala pentru care se depune o cerere separata prin care se va cere acelasi lucru ca si in cererea principala dar numai pana la solutionarea acesteia si numai daca se justifica urgenta. Fiind vorba de impiedicarea ireversibila a exercitarii unui drept nepatrimonial cred ca aveti sansa unei solutionari rapide pe aceasta cale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal nu se mai intereseaza de copil....ce pot sa fac? maryandra maryandra Sunt in proces de divort si am propus un program de vizitare al fetitei, program cu care sotul meu a fost de acord.Ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca sotul ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori yuly_pusa yuly_pusa salut...prietena mea a divortat anul trecut de fostul sot cei doi avand impreuna o fetita. A pierdut procesul iar minorei i sa stabilit domiciliul la fostul ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor impiedicat de mama Fane_S Fane_S Buna ziua ! As dori sa va intreb , ce as putea face in cazul meu , in legatura cu vizita copilului meu , pe care nu mi-l lasa fosta sotie , eu avand drept de ... (vezi toată discuția)