avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită suspendare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

suspendare executare silita

am nevoie de un model cerere de suspendare a executarii silite pentru ca a intervenit o intelegere cu privire la achitarea datoriei esalonat.suspendam executarea pana achitarea debitului, in cauza daca nu se achita vom reveni cu executarea.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ion Gabriel Anghelus , Avocat 21:55, 13 Octombrie 2008
DOMNULE PRESEDINTE,


Subsemnatul(a) ……………., domiciliat(a) in ……………………..


Formulez:


CONTESTATIE PENTRU SUSPENDAREA EXECUTARII SILITE,


ceruta de creditarul(area) …………., domiciliat(a) in ……………, pornita prin comandamentul nr. ………… din ………….emis de aceasta instanta, pentru imobilul meu, (teren sau constructie) situat in ………… cu rugamintea de a suspenda executarea pentru ca inteleg sa ofer creditorului veniturile imobilului supus executarii, pe timp de cel mult un an si care acopera creanta pe care o datorez creditorului.





Motivele contestatiei:


In fapt, ii datorez creditorului suma de ………… lei si pentru aceasta a cerut sa-mi, fie urmarit imobilul situat in …………….., suprafata ….., valoare ………, care aduce un venit lunar de …….. lei. Astfel, venitul pe un an depaseste valoarea creantei creditorului si ii ofer aceste venituri.


De aceea, va rog sa-mi admiteti cererea si sa suspendati executarea.


In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 498 raportat la art. 399
art. 400 C. proc. civ.


Dovada cererii o fac cu (exemplu, contractul de inchiriere din care reiese ca lunar se incaseaza chirie in valoare de lei).


Depun cererea in dublu exemplar, pentru ca un exemplar sa se comunice creditorului si chitanta de plata taxei de timbru in valoare ……… lei si timbrul judiciar in valoare de ……….. lei.




Data depunerii


……………


Semnatura
Suspendarea executarii silite se pronunta numai dupa consemnarea unei cautiuni, suma fiind stabilita de judecator si fiind depusa de catre cel care a facut cererea.
Angella ce faci tu acolo se chiama esalonare--- te-au prins cu angajament si te-ai aranjat... Asadar plateste debitul si nu mai cere alte consultatii ... Suspendarea executarii nu are nici o legatura cu ce ai facut acolo ...;!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare hotarare ludeea ludeea Buna ziua, In cazul in care la sf unui proces s-a facut recurs de catre parata care a pierdut procesul , recursul nefiind suspensiv de executare daca ... (vezi toată discuția)
Executarea silita-urgent(va rog) ditfloris ditfloris In urma partajului am preluat locuinta,intrucat cealalta parte n-a dorito,sperand sa pot face un credit si sa-i achit sulta sau,eventual, s-o vand. Au trecut 2 ... (vezi toată discuția)
Riscuri la executarea silita?! peraspera peraspera Daca la data executarii, dupa respingerea contestatiei oferi suma de bani datorata dar creditorul vrea sa-ti ia casa, ce urmeaza? Daca se poate,cum se poate ... (vezi toată discuția)