buna ziua.
sotul meu a fost autorul unui accident auto care s-a soldat cu 2 victime ce au necesitat una 7 zile de ingrijiri medicale si celalta 3 zile de ingrijiri medicale, potrivit raportului dat de medicul legist. Ce poate sa faca in acest caz?
Daca cei 2 nu isi retrag plangerea si nu se inteleg cu sotul meu in privinta banilor, ce il asteapta pe sotul meu? Ce i se poate intampla daca nu le da bani si ei nu isi retag plangerea?
Va multumesc.
Fapta nu intruneste elementele constitutive ale nici unei infractiuni .
Deci nu se angajeaza raspunderea penala a dvs , nu va se dispune o sanctiune penala .
Se poate dispune o amenda administrativa.
Adica se poate intenta un proces civil de catre victime? Care sunt pasii de urmat? Ce trebuie sa faca sotul meu, acum? Sa se intealeaga cu ei, sa le platesca zilele de spitalizare(6 zile)?
Daca nu intervin complicatii, stati linistiti, atat Dvs. cat si sotul Dvs.
Daca s-a incalcat prevederile Codului Rutier sotul Dvs poate fi sanctionat contraventional
Numai bine va doresc
buna ziua
In ianuarie 2008 am fost victima unui accident rutier in urma caruia au rezultat 5 luni de ingrijiri medicale (pe certificatul medico-legal).soferul gasit vinovat nu a mai dat nici un semn de viata incepand cu a 2-a zi dupa accident iar atunci eu am depus o plangere la politie cum ca in proces voi vrea reuperarea banilor cheltuiti in spitale....dar au trecut 9 luni de la accident si inca nimic.In cazul in care procesul va incepe ce i se va putea intampla soferului in cazul cel mai rau ?risca cumva sa faca inchisoare?sau doar cu suspendare ?
VA MULTUMESC!
Este suficienta o plangere adresata organelor politiei judiciare prin care este atestata o vatamare suferita prin infractiune.
Incadrarea juridica ar putea fi cea de vatamare corporala grava , prevazuta in art 182 Cod Penal.Sigur ca anumite elemente ce nu au fost mentionate de dvs ar putea conduce catre o alta incadrare juridica.
Se poate dispune trimiterea in judecata , instanta de judecata hotarand daca se va dispune executarea efectiva a pedepsei cu inchisoarea sau suspendarea conditionata a executarii acesteia , daca sunt intrunite cerintele legale.
Dvs sunteti indreptatit la daune materiale si morale pt recuperarea prejudiciului efectiv cauzat.
Succes .