buna ziua
am lucrat la o sc de unde nu mi-am primit drepturile salariale pe ultimile luni (33.750 lei)
am dat sc-ul in judecata,am castigat si pentru ca nu mi s-au achitat drepturile am apelat la un executor judecatoresc.
judecatorul a executat un imobil a sc-ului,prin licitatie si pentru ca nu au mai fost alti participanti dupa procedura de licitatie a adjudecat imobilul in favoarea mea in contravaloarea creantei care o aveam de incasat de la acea societate.
In actul de adjudecare specifica ca pretul este fara tva.
Ce implica aceasta:trebuie sa platesc tva la valoarea adjudecata?
specific ca adjudecarea este facuta pe persoana fizica fiind vorba de drepturi salariale.
daca dorec sa vand acel imobil trebuie sa pastrez acesa pret din adjudecarea executorului?
sau pot negocia cu potentiali cumparatori?
valoarea va fi purtatoare de tva? mentionez ca nu am mai vandut si nici nu am mai facut tranzactii imobiliare.
in cazul in care ma puteti ajuta va multumesc anticipat
daca imobilul era vechi, este scutit de tva.
daca dvs. ati achitat pretul final de licitatie, nu aveti de ce sa va faceti probleme (achitat = compensare cu creanta dvs.) - e treaba debitorului reprezentat de executorul judecatoresc sa opteze pentru vanzarea imobilului cu sau fara tva in functie de situatia acestuia.
puteti vinde imobilul la ce pret doriti, fara tva, iar notarul va retine un impozit de 3% din valoarea acestuia.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Licitatie
crismiti
Am niste nelamuriri privind licitatiile. Va expun situatiile cu care m-am intalnit:
1) Executorul mi-a spus ca banca care a cerut executarea nu accepta mai ... (vezi toată discuția)