avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj

Buna ziua.Va rog sa imi spuneti ce acte si ce demersuri trebuie sa faca un angajator sa dea personalul in somaj.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 28 Noiembrie 2011
in somaj in baza carui motiv...concediere colectiva, din cauza imposibilitatii de plata, etc...???
In principiu, pentru o concediere individuala, e suficient ca angajatorul sa emita o decizie de concediere pentru motive neimputabile salariatului (art. 65, alin 1, Codul Muncii). Exista si procedura concedierii colective in cazul in care se doreste concedierea mai multor salariati. Aceasta procedura mai complexa e reglementata de art. 68-72 Codul Muncii.
onyx_ely2004 a scris:

Buna ziua.Va rog sa imi spuneti ce acte si ce demersuri trebuie sa faca un angajator sa dea personalul in somaj.Va multumesc!

Pentru a putea beneficia de somaj una dintre conditiie este ca raportul de munca sa imceteze din motive neimputabile dvs ... in practica, cel mai uzitat temei de drept al incetarii arportului de munca in acest caz este art.65 alin.1 C.mun. - concediere pentru desfiintarea postului.

De asemenea, pentru a sti mai exact cum ati putea beneficia de somaj ar trebui sa ne dati detalii despre tipul c.i.m., durata timpului de munca etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare raport de munca pentru a beneficia de somaj oana dragomir oana dragomir buna ziua, cu ce articol din Codul Muncii trebuie desfacut contractul uni salariat pentru a beneficia de somaj.Tin sa mentionez ca activitatea societatii va ... (vezi toată discuția)
Beneficiere somaj - demisie sau concediere ??? FlorinCristian FlorinCristian Buna ziua , sunt interesat de un amanunt : sunt angajatul unei companii de 7 luni , acum in prezent am ramas doar 3 angajati , as dori sa stiu pentru a ... (vezi toată discuția)
Preavizul suspendat in timpul concedierii colective, va fi urmat de concediere colectiva sau individuala? laraband laraband Buna ziua, In urma aplicarii masurii de concediere colectiva, au fost emise Notificari de preaviz pentru cateva zeci de angajati, iar dupa finalizarea ... (vezi toată discuția)