Am luat-o la picior si realitatea sta astfel
- Pentru Certificat de inmatriculare: ai nevoie de chitanta de la cec 30 ron, 2 formulare+ cerere dactilografiata care se iau de la politie(de fapt de la vreun xerox din vecinatate unde se si bate la masina); cartea de identitate a masinii(original si copie), cartea de identitate a proprietarului si a celui care face cererea(orig+copie)- daca proprietarul este un SC atunci mai e nevoie de copie dupa certif de inreg al firmei, delegatie si, cel mai bine, stampila la purtator. NOTA BENE: Nu se declara pierderea la monitorul oficial sau alte bazaconii (unul din formularele amintite mai sus este o declaratie pe propria raspundere unde se scriu imprejurarile in care ai pierdut CI-ul masinii). Se elibereaza in 2-3 ore. Apoi cu noul certif. te duci la service-ul unde ai facut ultimul ITP (ar fi bine sa fi pastrat factura/devizul de la acea data) si iti aplica stampila de rigoare.
- Pentru permis de conducere: chitanta cec 50 ron, declaratie la notar ca ai pierdut permisul(vreo 30 ron), fisa detinatorului de PC (se cumpara si se dactilografiaza la acelasi xerox). Timp: 2-3 ore
Vreu sa spun ca am fost placut surprins de Serviciul Inmatriculari- mai ales in privinta timpului de asteptare. Nu mai este tragedia si chinul care ar fi fost in urma cu 10 ani.
Sper sa fie de folos cuiva.
Ah, si inca ceva "auto-distructiv": cand dati search pe google intrati intai pe site-urile oficiale (pol rutiera, prefectura), lasati forumurile mai la urma(sau cel putin uitati-va la data post-urilor), ca sa nu va inspaimantati de pomana
edit: cateva ore mai tarziu: pt obtinerea unui duplicat dupa polita RCA se merge la asigurator, se obtine nr. politei de asigurare(asta daca nu-l stiti), iar apoi va trebui sa dati anunt intr-un ziar cu difuzare nationala cum ca ati pierdut polita nr.../data, si sa va duceti cu factura/chitanta la asigurator(aveti grija ca cel de la ziar sa scrie pe factura datele politei pierdute). Si gata.
La capitolul rovineta n-am gasit alta solutie decat s-o platesc din nou
E o idee buna cu scanatul originalelor insa organelor de politie trebuie sa le prezinti originalul. O solutie ar fi copiile legalizate.
~ final discuție ~