Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:mama mea este pensionara de 20 de ani,cu pensie pentru limita de varsta,intre timp s-a imbolnavit,are dementa Alzheimer in forma severa,ceea ce se pare ca este considerata ca o forma de handicap.Medicul psihiatru,m-a sfatuit sa incep sa-i intocmesc un dosar pt.pensie de handicap cu insotitor(insotitorul fiind eu).Intrebarile mele sunt:1.daca va reusi sa ia aceasta pensie de handicap, va ramane si cu pensia pt.limita de varsta?;2.eu,sunt salariata cu norma intreaga la o societate,cum ma va afecta pe mine(din pct.de vedere a cumulului de venituri) avand in vedere ca cei de la Primarie (care fac o ancheta sociala ,in acest caz),mi-au spus ca o parte din aceasta pensie ,o voi incasa eu,in urma imputernicirii mamei,pentru a-i putea plati eventualele cheltuieli ale mamei(macar medicamentele ,care in cazul ei,sunt foarte scumpe)?3.Va rog sa-mi spuneti daca au intervenit modificari la pensia de invaliditate(nu stiu inca la ce grad o va incadra),odata cu aparitia Legii 263/2010-Legea pensiilor-sunt inca "in ceata" ,referitor la dosarul care trebuie sa-l avem cu noi,la comisia de expertiza medicala.Sper ca am fost destul de explicita,va multumesc mult pt.eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns:
psorinp , utilizator
20:43, 28 Noiembrie 2011