avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii recuperare sume concediu maternitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

recuperare sume concediu maternitate

Buna ziua.
Am o problema cu care nu m-am mai intalnit pana acum: am o angajata care urmeaza sa intre in concediu de maternitate. Angajata are contract de munca pentru o firma din grup si contract de drepturi de autor pentru o alta firma din grup. Cei 85% pe care-i platesc pentru concediu de maternitate pe contractul de munca, se recupereaza de la CASMB. Dar daca-i platesc 85% si pentru contractul de drepturi de autor, angajatorul isi poate recupera suma platita?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 09:49, 28 Noiembrie 2011
Indemnizatia pentru concediu de maternitate se plateste doar pentru veniturile din salariu.
Pentru veniturile obtinute din drepturi de autor nu se plateste indemnizatie de maternitate.
Ele se iau in calcul doar la stabilirea indemnizatiei pentru concediu crestere copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal - cine il plateste + cum se calculeaza sorina_a_b sorina_a_b As dori sa stiu daca indemnizatia pentru concediul prenatal se acorda de catre angajator si cum/ cand/ de unde isi recupereaza acesta banii. O alta ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil irinacosiba irinacosiba Buna ziua! Am urmatoarea situatie:am o salariata care are functia de baza la mine la firma(8 h) si mai este angajata la alta firma cu program de 4h pe zi. In ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? vasileionica27 vasileionica27 Buna ziua, As vrea sa stiu daca concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? Care este baza legala? ex: daca salariul brut este de ... (vezi toată discuția)