avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dividente
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dividente

Buna ziua
Vreau sa va spun ca sunt incantata de profesinalismul tuturor celor de pe forum si urmaresc mereu discutiile si tot aici gasesc mereu ajutor.Va multumesc in primul rand pentru tot .In al doilea rand convinsa ca voi gasi imediat raspuns de la dvs va mai adresez o intrebare :am tinut contabilitatea unei firme un an de zile practic .cand am preluat-o eu avea in contul 457 in credit un sold de 5600 ron .Asta inseamna dividente neridicate nu?nu stiu de cand erau acolo ,cert e ca la ianuarie 2008 cand am luat eu firma erau .Apoi in 2009 firma si-a suspendat activ si este suspendata pana in 2012.Contul 457 are acelasi sold .Nu stiu daca asociatul a platit vreodata impozit pentru ele .eu ce sa fac ????Sa i le dau sau s-au prescris ?Sa ii calculez si virez impozit pentru ele?
Multumesc mult
Adina
Cel mai recent răspuns: adinaelena , utilizator 11:22, 28 Noiembrie 2011
Recomand sa luati balantele si sa vedeti mai intai cand au fost constituite si din ce. Apoi sa vedeti la finante o fisa sa vedeti daca este declarat impozitul pe dividende.
Din moment ce sunt in acest cont se prea poate sa fi platit impozit si au ramas restul de plata la asociati.
Verificati fisa sintetica la finante daca au fost declarate si platite,chiar daca firma este suspendata,.oricum numai la reluarea ctivitati puteti face ceva.
Multumesc mult asa o sa fac .Daca in fisa de la finante o sa vad ca nu s-a platit impozit pentru ele ,numai la reluarea activitatii pot vira impozitul nu ?Si apoi pot sa le dau asociatului ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividente mihaelahory mihaelahory Buna ziua,va rog ajutati-ma, am un srl si unicul asociat vrea sa-si ia dividente,nu stiu ce trebuie sa fac pt asta? (vezi toată discuția)
Mici nelamuriri vdeny vdeny Buna dimineata, 1. Daca o sc este pe profit 16.000 lei (ct 121) la 31.12.2015, cand fac notele contabile privind dividentele, in ianuarie sau in decembrie ... (vezi toată discuția)
Dividende neridicate elena-ramona elena-ramona Am preluat o societate care are sold in jur de 15.000 ron in contul 457(dividende neridicate), sold care se compune din dividende repartizare din profitul ... (vezi toată discuția)