avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua

In cazul semnarii unei renuntari la o colaborare, cu un preaviz de 30 zile; situatia e putin complicata: In contractul de colaborare s-a precizat acest termen de preaviz si un concediu de 21 zile pt colaborator, insa angajatorul a renuntat la colaborare, fara a mai acorda diferenta de 7 zile de concediu ramas din cele 21. Salariul colaboratorului trebuie platit si pentru diferenta de concediul neacordat, dar si pt zilele ce depasesc data la care in mod normal se facea plata salariului (respectiv o diferenta de 11 zile)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 30 Noiembrie 2011
Cred ca nu ati inteles ... care CO ? ... in cazul unui astfel de contract , prestatorul nu are calitatea de salariat .. prin urmare, nu are cum sa beneficieze de CO si de plata acestuia ...
In contractul despre care discutam este stipulat faptul ca respectiva persoana are dreptul la 21 de zile de CO in cadrul unui an calendaristic.
Trebuie sa faceti distinctie intre un c.i.m. si un contract de colaborare ... acestuia din urma nu-i sunt aplicabile prevederile Codului Muncii , ci cele ale dreptului comun ... prin urmare, daca in contract este stipulat acel CO trebuia prevazuta si plata perioadei de CO ....:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie - plata zilelor de concediu-?? radu_cucos2006 radu_cucos2006 Buna ziua, se da urmatoarea situatie: Lucrez intr-o SC. de 2 ani si 3 luni, pe data de 1.06.2013 doresc sa demisionez ,urmand o perioada de preaviz de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preavizul de concediere Roxy30 Roxy30 Buna ziua am si eu o mica problema si sper ca ma puteti ajuta. Am un salariat pe care vreau sa il trimit in somaj.I-am dat preaviz de 20 de zile ... (vezi toată discuția)
Iarna....mai multi someri carsim carsim situatia este urmatoarea: societatea isi intrerupe activitatea pe timp de iarna incepand cu 22.12. salariatii urmand a-si efectua zilele de CO restant pe ... (vezi toată discuția)