avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Trimitere dosar comercial prin posta catre instanta ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Trimitere dosar comercial prin posta catre instanta din alta localitate

Am un debitor in alt judet si vreau sa trimit cererea si actele prin posta si mi-ar fi util cateva sfaturi sau completari :)

Cum se pregateste? Eu stiu in felul urmator:

- se trimite recomandat
- cerere ptr instanta si actele mentionate in probatoriu ptr cate parti sunt, plus unul ptr instanta
- un dosar tip sina
- plata timbrului si timbrul judiciar.

Cum pot plati taxele de timbre ptr alt judet?

Multumesc :D
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 12:07, 28 Noiembrie 2011
Stimat justițiabil,

1. Atenție, mai înainte de declanșarea unui litigiu comercial, dacă este vorba despre pretenții, este nevoie de urmat o procedură prealabilă și obligatorie a concilierii directe;

2. Despre modul de trimitere, dosarul este corect completat, cu excepția dosarului-șină, dosar care este inutil, actele se depun, odată cu cererea, direct în plic;

3. Este vorba despre recomandată cu confirmare de primire;

4.Taxa judiciară de timbru este achitată în contul bugetului local al unităţii administrativ-teritoriale în a cărei rază îşi are domiciliul sau, după caz, sediul fiscal debitorul (dvs, adică). Adică o achitați la autoritățile domiciliului dvs.

Cu stimă.
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2011
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce instanta se introduce o somatie de plata ? discover discover Buna seara , valoarea sumei ptr care vreau sa fac aceasta somatie este de ordinul miilor (in lei noi). La ce instanta depun somatia ? Ce taxe /timbre ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa trimit inscrisuri la dosar fara sa ma duc personal in instanta? SeWa SeWa La inceputul lui iunie am proces cu cei de la sectia permise si inmatriculari constanta si trebuie sa mai depun 1 copie dupa refuzul celor de acolo de a-mi ... (vezi toată discuția)
Somatia de plata manuelle manuelle Este posibil ca in cazul chemarii in instanta a unui debitor prin somatie de plata sa se ceara judecarea cazului fara citarea partilor? Va multumesc. (vezi toată discuția)