avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... somatia de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

somatia de plata

Este posibil ca in cazul chemarii in instanta a unui debitor prin somatie de plata sa se ceara judecarea cazului fara citarea partilor? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: simonatohanean , utilizator 17:43, 13 August 2009
Dumneavoastra puteti sa cereti orice doriti , asta nu inseamna ca judecatorul trebuie sa tina seama de ceea ce solicitati in somatie!
B-)
Corect. Dar e posibila judecarea somatiei fara citarea partilor? I s-a admis cuiva o astfel de cerere?
Eu nu am auzit sa fie admis cuiva asa ceva, adica judecarea somatie de plata fara citarea partilor. Chiar este interesant sa aflam....
Aflandu-ma intr-o disutie cu un consilier juridic, dumnealui a facut o astfel de afirmatie si mi s-a parut oarecum greu de crezut. De aceea vreau sa stiu si parerea dumneavoatra, din expeienta acumulata......
nu este posibil....a fost posibil o perioada dupa aparitia OG 5/2001, articolul care permitea s-a abrogat intre timp.....am impresia din cauza unei exceptii de neconstitutionalitate....

Alte discuții în legătură

Conciliere si somatie de plata Andrei T Andrei T Am trimis unei firme debitoare o notificare prin care solicitam prezentarea la concilere. Plicul a fost trimis cu AR la firma debitoare dar aceasta a refuzat ... (vezi toată discuția)
Conciliere dubioasa flaviana flaviana Am stabilit intr-o conciliere cu debitoarea ca sunt de acord sa-mi plateasca debitul in 15 zile de la executarea hotararii care se va pronunta intr-un alt ... (vezi toată discuția)
Mai este nevoie de conciliere? vrica vrica Am o creanta de recuperat am utizat toate caile procedurii speciale adica invitatie la conciliere invitatie la mediere somatie 5?2001,ordonanta 119/2007. In ... (vezi toată discuția)