La 03.09.2004 a, facut cerere catre angajator privind incetarea CIM cu acordul partilor;cererea mi-a fost aprobata. Carnetul de munca trebuie sa mi se elibereze la data de 30.09.2004 sau in max 15 zile dupa? Daca nu-mi elibereaza carnetul de munca, avand in vedere ca de la 01.10/2004 trebuie sa incep serviciul in alta parte (am cererea de angajare aprobata!) cum procedez?
Altor colegi carora li s-a aprobat CIM in aceleasi conditii, dar incepand cu data de 01.09/2004, abia pe data de 07.09/2004 li s-au trimis carnetele de munca la ITM....
Va multumesc.
Intocmirea unui nou contract de munca si inregistrarea acestuia nu sunt conditionate in nici un fel de prezentarea la angajare a carnetului de Munca. Acesta poate fi adus dupa aceea.
Inspectoratul Teritorial de Munca unde trebuie sa fie vizat carnetul dvs. dupa ce a fost inchis de unitate (inteleg ca soc. unde ati lucrat tinea carnetele de munca la sediul sau), invoca nsite circulare interne potrivit carora ar avea un termen de 15 zile pentru verificarea datelor inscrise in carnetele de munca depuse spre vizare. De asemenea, angajatorul are, in baza Legii nr. 130/1999 un termen de 5 zile pentru a prezenta carnetele de munca spre vizare la ITM. PAna acum avem deci 20 zile in care carnetul ar putea fi retinut la angajator (ITM). Dar mai e o problema - referentii ITM refuza de multe ori primirea carnetelor de munca pana nu vad statele de plata semnate de salariat pana in ultima zi de lucru - asta insemand ca angajatorul va intocmi un stat separat, anticipat, pt. salariatul ce pleaca din firam, sau va astepta lichidarea drepturilor salariale pentru toti salariatii societatii si apoi va putea prezenta dovada ceruta ITM-ului.
Pe de alta parte, e posibil ca referentul ITM care se ocupa de firma la care ati lucrat sa vizeze imediat carnteul de munca si atunci tot ce am scris mai sus sa nu aiba nici un fel de relevanta...
Carte de munca
narcisa12345
buna ziua soacra mea lucreaza la o firma de 10sau 15 ani acum cateva zile a aflat ca de 7 ani nu i sa operat la cartea de munca deloc pana azi sunt 7 ani ne ... (vezi toată discuția)