avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii baza calcul concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

baza calcul concediu medical

In ultimele 12 luni angajatul a fost in concediu ingrijire copil pina la 2 ani,primele 6 luni iar cele mai recente 6 luni a fost in concediu fara plata pentru ingrijirea aceluiasi copil. In acest caz pot lua in calcul primele 6 luni din cele 12 cu sumele primite ca indemnizatie? Nu am gasit aceasta speta pina acum... Help me...
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 12:58, 4 Decembrie 2011
Trebuie sa dati mai multe explicatii. Daca inteleg eu bine, dupa 6 luni de concediu fara plata vine cu un concediu medical? Pai, persoana respectiva nu mai este asigurata.
@jina,

Cele 6 luni de dupa ccc cand precizati ca s-a aflat in cfp au fost acordate in cf.cu prevederile art12(1)lit(b)din Legea 448/2006 cumva,intreb pt. ca mentionati ca au fost acordate pt. ingrijirea copilului?

@iulian manea,

Persoana este asigurata in continuare la sanatate,pt. ca are statut de angajat cu cim.numai ca pt. perioada cat este in cfp nu realizeaza stagiu de cotizare .
angajatul are stagiu de cotizare asimilat 6 luni (crestere copil pina la 2 ani) cf.art 8 din OUG 158/2005 dupa care s-a suspendat pentru cresterea copilului cf. HG 250/1992 (reglementeaza drepturile de CO si CFS in administratia publica). Cum ramine cu prevederile OUG 158/2005 de la art 7 care prevede ca putem beneficia de indemnizatii daca avem stagiu de cotizare sau asimilat de o luna in ultimele 12 luni? Ce venituri iau in calcul ?
Din punctul meu de vedere angajat NU are dreptul la concediu medical si, implicit nici la plata acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc dupa perioada de cfp deny_sa18 deny_sa18 M-ar interesa daca s-a aprobat noua lege CCC cu calculul a 12 luni din cele 24 lucrate.In ce conditii se poate trece din CFP in CCC? lucrez in invatamant si ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate florin meda florin meda Angajata in societate cu o vechime de doar 5 luni poate beneficia de concediu prenatal si post natal??? (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani ContSters46197 ContSters46197 Am si eu o nelamurire. O persoana revine la lucru dupa o perioada de 2 ani pentru concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani. Prezinta un Concediu ... (vezi toată discuția)