avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CUM SE INREGISTREAZA PLUSURILE SI MINUSURILE UNEI ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CUM SE INREGISTREAZA PLUSURILE SI MINUSURILE UNEI CASIERE DE SUPERMARKET

Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns....Sunt casiera proaspat angajata la un supermarket si intr-o luna , de cand m-am angajat , am iesit odata cu 2,5 lei pe minus care m-i s-au cerut din buzunarul meu si pe care i-am achitat, si ieri am iesit din nou pe minus cu 7,43 lei si m-i s-au cerut 8 lei pe care i-am achitat si am cerut sa mi se dea o chitanta sau un bon prin care sa m-i se justifice minusul si banii achitati din buzunarul meu.Cand am spus sa se acopere din plusurile pe care le-am facut pana acum , m-i s-a spus ca plusurile se inregistreaza iar minusurile se platesc, i-am rugat sa imi traga din salar minusurile de acum inainte si m-i s-a spus ca n-au voie sa-mi traga din salar, si nici chitanta sau bon nu imi pot da pe bani ci va trebui sa-i aduc a doua zi de acasa.
Nu stiu daca asa cum procedeaza angajatorul este corect si de aceea va rog daca ma puteti lamuri in aceasta privinta...
Mai mentionez ca la angajare n-i s-a tinut un curs de trei zile unde ne-au invatat ca tre sa rotunjim restul in favoarea clientului , ori daca am mai si rotunji in favoarea clientului , cred ca tot salariul ar trebui sa-i ramana angajatorului
Cum ar trebui sa procedez sa fiu tot timpul pe plus asa cum m-i se cere (probabil sa-i mai ciupesc pe clienti din rest) X-(
Unul dintre sefi m-ia spus ca plusurile acopera minusurile ,dar se pare ca nu e asa.

Va rog sa-mi spuneti daca aceasta practica este legala
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:52, 28 Noiembrie 2011
Banii incasati de la clienti trebuie sa fie in caseta pe care o predati impreuna cu ce ati primit la intrarea in schimb. Restul sunt vorbe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Castig de cauza in gestionarea unor telefoane care au fost furate agonquiller agonquiller Buna ziua, Sunt gestionar la o firma multinationala, doar ce am depus cererea de demisie. Cand am intrat pe aceasta functie se stia de minusurile si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as avea mare nevoie de ajutor... corinacarstoiu corinacarstoiu In luna iunie anul trecut (2005) m-am angajat in functia de casiera (vanzatoare) la un stand aflat in Complexul Herastrau. Nu are rost sa va povestesc toate ... (vezi toată discuția)
M-am angajat la o firma de distributie si dupa 4 luni mi-au spus ca am un minus de 14.000,00 lei pe care ma obliga sa-l platesc cristinutza_centru86 cristinutza_centru86 ajuuuuttttoooorrrr! in urma cu 4 luni prietenul meu s-a angajat la o firma de distributie, a fost in perioada de proba timp de 2 saptamani dupa care i-au spus ... (vezi toată discuția)