In luna iunie anul trecut (2005) m-am angajat in functia de casiera (vanzatoare) la un stand aflat in Complexul Herastrau. Nu are rost sa va povestesc toate cele cate mi s-au intamplat acolo (fapul ca lucram de luni pana duminica inclusiv, fara nici un liber, inventare la care am iesit minus... nu pentru ca eu as fi furat (sustras) ceva, ci pentru ca patronul meu avea cheia magazinului si putea oricand intra acolo in lipsa mea), vreau doar sa primesc cateva sfaturi. La data (30.10.2005) la care am fost data afara (concediata) sau ce mi s-o fi intamplat acolo, pentru ca nici in ziua de azi nu stiu, patronul, m-a fortat practic sa semnez o declaratie in care, sincera sa fiu, nu prea imi amintesc ce am scris. De fapt am semnat mai multe declaratii in care am spus ca am cunostinta de plusurile si minusurile din gestiune... (despre care, din moment ce nu le-am savarsit eu, nici nu imi mai aduc aminte). Acest lucru nu era adevarat, dar a trebuit sa semnez de frica patronului. Acesta m-a intrebat in prealabil cam ce venituri realizeaza familia mea, modul in care locuiesc... In final m-a amenintat ca va depune plangere la politie impotriva mea (daca nu ii dau in cinci zile 45.000.000 lei - {de unde Dumnezeu sa scot atatia bani?}), ceea ce a si facut. Am gasit in cutia postala o citatie si urmeaza sa ma prezint la D.G.P.M.B - Serviciul de Investigarea Fraudelor. Mentionez ca nu mi-a restituit cartea de munca si ca am semnat statul de plata pe luna octombrie 2005 cu toate ca nu am primit salariul pe motiv ca banii aceia mi i-ar opri pentru acoperirea pagubelor. Chiar nu stiu ce sa fac... Martori din partea lui ar putea fi pentru ca are bani si poate mitui lumea; si eu am martori dar cu greu as putea sa ii aduc sa depuna marturie si nici nu vreau sa le fac probleme. Ar trebui sa imi iau un avocat?
Nu ai nici o sansa,trebuie sa platesti daca nu iti face dosar penal,in cazul in care nu ai fost la politie ,fa o declaratie cu tot ce sti si ai patit si du/te la un avocat sa citeasca ,parerea mea ar fi sa o depuna ca plangere la perchet,altfel esti terminata si trebuie sa platesti,daca nu ai vrut sa platesti cum o vrut nemernicul(sti ce vreau sa spun),imi pare rau,nu prea ai sanse pentru ca ai si semnat hirtii pe care nu sti ce ai scris,bafta