avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce se poate intimpla ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce se poate intimpla ?

Buna ziua.
Am o colega la munca care a fost prinsa de camerele de supraveghere in timp ce vindea marfa fara sa bata in casa si banii rezultati ii punea in buzunar.
A primit o hirtie scrisa (semnata si stampilata) in care era convocata la ancheta disciplinara. Nu vrut sa o semneze. A fost trimisa prin posta cu confirmare de primire si scrisoarea a revenit la expeditor fara nici un rezultat.
Apoi au venit doi martori si au semnat pe acea convocare, care nu a vrut sa o semneze colega mea, iar ei au si scris ca au fost prezenti cind ea a refuzat semnarea hirtiei (chiar asa a fost !).
1. Tot ce am relatat mai sus este legal sau este abuziv ?
2. Ce consecinte poate sa supote colega mea, auzind un zvon ca sefii de mai sus vor sa o reclame la politie ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 19:22, 26 Iunie 2009
Consecintele sunt grave: desfacerea CIM, plangere la politie.
Cred ca mai mult decit desfacerea contractului de munca ,nu i se poate intimpla.Sesizarea organelor de politie inplica multe activitati pe care patronul societati nu cred ca este dispus sa le suporte...
Daca nu avem prejudiciu?!,cred ca e bine sa stinga litigiul,astfel...:)
Prejudiciu exista. Lipsa din gestiune !
Daca a vindut marfa din magazin fara sa bata pe casa si a bagat banii in buzunar asta nu reprezinta un prejudiciu ?
Colega dvs. decat sa bage capul in nisip, mai bine merge si discuta cu angajatorii.
Mai ales daca stie ca este vinovata pentru lipsa din gestiune.
Daca se face plangere la politie nu se mai poate retrage.
Corect!
Cine stie cati dintre angajati au facut acelasi lucru... iar lipsa din gestiune o sa i se atribuie in intregime in lipsa de alti vinovati. Nu cred ca o sa scape fara cazier daca se face plangere.

De curiozitate... nu stiati ca sunt camere de supraveghere??

Alte discuții în legătură

Plangere penala feli30 feli30 buna ziua,lucrez la un magazin de mezeluri bsi carne,iar feful meu zice ca la ultimul inventar a iesit un minus de 8570rol mentionez ca este gestiune comuna ... (vezi toată discuția)
Lipsa gestiune alinapp alinapp Buna ziua!am lucrat o firma si colegul meu a fugit cu banii din gestiune!politia a facut ancheta si a zis ca eu nu am nici o legatura!dar firma respectiva mi-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, lucrez ca vanzatoare de 3 luni la un magazin mixt ... FlorentinaCr FlorentinaCr Buna ziua, lucrez ca vanzatoare de 3 luni la un magazin mixt de cartier, suntem 2 fete plus din cand in cand familia sefei (administratorul ma anuntat ca vom ... (vezi toată discuția)