avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... avocat pentru CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

avocat pentru CEDO

Am ajuns in faza in care mi se cere sa desemnez avocatul care sa ma reprezinte. Pot sa cer sa ma reprezint singur in acest proces, desi nu am studii de drept si nici limba engleza nu o stapanesc la perfectie.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 17:13, 28 Noiembrie 2011
Felicitări, stimată doamnă.

În primul rând, este necesar să aveți în vedere prevederile art 36 al Regulamentului CEDO:

Articolul 36 - (Reprezentarea reclamanţilor):

1. Persoanele fizice, organizaţiile neguvernamentale şi grupurile de particulari prevăzute de art. 34 al Convenţiei pot să depună iniţial cererile fie ele însele, fie prin reprezentant.

2. Odată cererea comunicată Părţii contractante pârâte în temeiul art. 54 § 2 (b) al Regulamentului, reclamantul trebuie să fie reprezentat conform dispoziţiilor paragrafului 4 al prezentului articol, afară de decizia contrară a Preşedintelui Camerei.

3. Reclamantul trebuie, de asemenea, să fie reprezentat la orice audiere decisă de Cameră, afară dacă Preşedintele acesteia îl autorizează, în mod excepţional, să-şi susţină cauza el însuşi, sub rezerva ca, la nevoie, să fie asistat de un avocat sau de un alt reprezentant autorizat.

4. (a) Reprezentantul care acţionează pe seama unui reclamant în conformitate cu paragrafele 2 şi 3 ale prezentului articol trebuie să fie un avocat abilitat să profeseze în oricare din Părţile contractante şi care-şi are reşedinţa pe teritoriul uneia din ele, sau o altă persoană autorizată de Preşedintele Camerei.

(b) În situaţii excepţionale, în orice moment al procedurii, Preşedintele Camerei poate să decidă, atunci când consideră că circumstanţele sau conduita avocatului sau a altei persoane desemnate conform paragrafului precedent o impun, că avocatul sau acea persoană nu mai poate să-l reprezinte sau să-l asiste pe reclamant şi că acesta trebuie să-şi desemneze un alt reprezentant.

5. a) Avocatul sau reprezentantul autorizat de reclamant sau însuşi reclamantul care a cerut să-şi reprezinte singur interesele, trebuie, chiar şi în ipoteza în care obţin autorizarea prevăzută de litera (b) de mai sus, să înţeleagă suficient una din limbile oficiale ale Curţii.
(b) Dacă reprezentantul nu se poate exprima suficient într-una din limbile oficiale ale Curţii, Preşedintele Camerei poate, în temeiul art. 34 § 3 al Regulamentului, să-l autorizeze să folosească una dintre limbile oficiale ale Părţii contractante.


Un avocat care să vă reprezinte în această etapă îl puteți găsi pe avocatnet la pagina consultanților, selectând domeniul de activitate - drepturile omului.

Cu stimă.
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2011
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentant jica1967 jica1967 Spunetimi Va rog este necesar de un reprezentant la CEDO,si daca instantele refuza sa raspunda la cereri de reexaminarea cazului pot sa ma adresez? este nevoe ... (vezi toată discuția)
Reprezentare juridica cedo ContSters159341 ContSters159341 As vrea sa stiu daca la CEDO exista posibilitatea reprezentarii juridice din partea Curtii, similar cu avocatul din ofiuciu de la noi , in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Cer informatii despre modul in care se poate trimite un dosar la cedo BoancaNicolae BoancaNicolae Am lucrat la Turnatoria de Otel din Resita. Din anul 2001 nu am mai avut grupa I de munca deoarece uzina nu a facut demersurile necesare conform HG 1025/2003 ... (vezi toată discuția)