avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contract de vanzare auto neinregistrat, procese ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contract de vanzare auto neinregistrat, procese verbale cauzate de lipsa rovinietei


Buna ziua,

Am si eu urmatoarea problema si as dori sa stiu ce as putea sa fac: am vandut cu ani in urma o masina care acum este si radiata si am facut prostia de a ramane doar cu contractul de vanzare-cumparare de mana semnat in prezenta martorilor fara a fin inregistrat la finante.
Luna trecuta mi-au ajuns acasa 8 procese verbale pentru ca proprietarul a mers inaninte de radia masina fara rovinieta. Proprietarul nu vrea sa plateasca dar este deacord sa ne intelegem amiabil in instanta si daca ar fi posibil as dori sa cer mutarea proceselor verbale de pe numele meu pe numele acestuia in instanta sau daca acest lucru nu este posibil sa-l oblige pe acesta sa plateasca amenzile in locul meu.
Ma intereseaza ce acte trebuie sa intocmesc si daca gasesc ceva modele pentru al chema in instanta? Si ce ar trebui sa cer plata amenzilor sau preluarea proceselor verbale pe numele lui?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 11:06, 29 Noiembrie 2011
actiune in instanta impotriva cumparatorului pentru a se constatat faptul ca nu sunteti proprietar si sa-l obligati la inmatricularea masinii.
Ok dar masina a fost deja radiata si dusa la remat.
sa va comunice actele obtinute de la Remat si cele de radiere. Sau faceti adresa la Directia INmatriculari sa va comunice prin adresa oficiala ca masina nr ... seria caroserie .. a fost radiata in data de ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie pe drumuri publice cu o masina radiata maryo4ever10 maryo4ever10 Buna ziua, Azi am fost oprit de un echipaj de politie pt. un control de rutina. S-a constatat ca masina pe care o conduc este radiata din evidenta dumnealor ... (vezi toată discuția)
Radierea masinii culina2 culina2 am o masina oltcit in Romania pe care nu am mai pornit-o din vara lui 2007,dar sunt cu impozitul platit la zi.Cum pot radia aceasta masina tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Scoatere de la impozite si taxe a unui autoturism vechi... ela-ela ela-ela Buna ziua Fratele meu a vandut un autoturism in urma cu cativa ani unui coleg si a incheiat un contract de vanzare-cumparare (autentificat la ambasada). Acel ... (vezi toată discuția)