avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Taxa de timbru si evaluarea-partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Taxa de timbru si evaluarea-partaj

Buna ziua! As dori si eu sa stiu: se poate chiar asa usor sa evaluezi tu un apartament cand introduci actiunea in instanta? Nu au judecatoriile o...nici nu stiu cum sa-i spun... Ideea: e normal ca o instanta/judecatorie, ce vreti voi...sa accepte ca un apartament de trei camere in Bucuresti-Militari sa fie "evaluat" la 7000 de euro? Nu exista o reglementare a preturilor sau nu stiu ce, incat sa nu se poata "minti" in halul asta?
Cel mai recent răspuns: nadinne , utilizator 16:42, 28 Noiembrie 2011
Taxa de timbru se plateste in procent raportat la aprecierea pe care o face reclamantul. Ulterior, pe parcursul dosarului, dupa ce se face expertiza, instanta va pune in vedere sa plateasca diferenta de taxa.
am inteles ca eu ar trebui sa platesc o alta taxa de timbru, daca vreau sa-i "urc" valoarea...
bineinteles, daca contestati valoarea va trebuie sa platiti dumneavostra diferenta, pana se va stabili adevarata valoare de o persoana calificata
multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Azi ,cu preturile actualizate cât costa aprox.iesirea din indiviziune ... Rodielena Rodielena Azi ,cu preturile actualizate cât costa aprox.iesirea din indiviziune pentru o casa care am actele cum fiecare deține un anumit procent eu 70% si celălalt ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru la valoare mars_on_line mars_on_line care este temeiul legal pt. a evalua o proprietate ? trebuie sa platesc taxa de timbru la valoare , cum procedez ? pe ce baza stabileste judecatorul taxa la ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie evaluarea bunurilor supuse partajului succesoral? ContSters126583 ContSters126583 Doresc sa introduc o actiune de sistare a indiviziunii succesorale si constarea calitatii de mostenitor iar in ea sa trec bunurile imobile ale defunctului. ... (vezi toată discuția)