avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa unei firme
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa unei firme

Buna ziua.As dori sa stiu daca in cazul insolventei unei societati comerciale exista o lege care sa stipuleze atragerea raspunderii patrimoniale a administratorului firmei sau a patronului
Cel mai recent răspuns: petrisor65 , utilizator 09:35, 3 Decembrie 2011
Aveti textul legii la adresa [ link extern ]
rhynna a scris:

Buna ziua.As dori sa stiu daca in cazul insolventei unei societati comerciale exista o lege care sa stipuleze atragerea raspunderii patrimoniale a administratorului firmei sau a patronului

Exista legea 85/2006 cu privire la procedura insolventei art. 138 atragerea raspunderii patrimoniale.
Daca administratorul a vandut bunuri proprietate personala (nu erau in proprietatea firmei) lichidatorul poate cere in instanta anularea contractelor de vanzare cumparare?Exista o astfel de lege?
Exista art 80 din aceeasi lege 85/2006 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea raspunderii marinescu112233 marinescu112233 Buna ziua.As dori sa stiu in cat timp se prescrie o hotarare ramasa definitiva(executarea) in materie de insolventa ,la angajarea administratorului potrivit ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului?? euhenio euhenio care sunt cazurile particulare, prevazute de lege, in care administratorului i se poate dovedi in instanta incalcarea prev. legale si se poate cere atragerea ... (vezi toată discuția)
Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)