avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poate primi o pensie de invaliditate?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poate primi o pensie de invaliditate?

Buna seara.Am o fetita de 16 ani care are o hipoacuzie bilaterala severa de la varsta de 7 ani. Poate primi o pensie deoarece este si eleva la liceu.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: psorinp , utilizator 18:54, 28 Noiembrie 2011
da poate primi pensie de invaliditate Ordin nr. 726 din 1 octombrie 2002
Criteriile pentru stabilirea gradului de handicap pentru adulti si aplicarea masurilor de protectie speciala
Nu poate primi pensie dar daca este incadrata intr-un grad de handicap va putea primi pana la 18 ani alocatie de copil dubla si un buget complementar. Dupa ce implineste 18 ani va primi indemnizatie si alte facilitati.
Trebuie sa va adresati Directiei pentru protectia copilului de care apatineti si sa depuneti dosar pentru evaluare si incadrare in grad de handicap. Functie de ce incadrare se face de Comisie, copilul beneficiaza de anumite drepturi si facilitati Legea 448/2006

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia dubla maryuta maryuta Buna seara.a o fetita de 16 ani cu hipoacuzie bilaterala de la7 ani pot sa ii fac acum dosar de alocatie dubla dar banii din urma ii mai pot primi?? ce ar ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil cu handicap auracata auracata buna ziua. copilul meu a facut 18 ani in luna august.pina la virsta de 18 ani a fost incadrat in grad de handicap mediu (hipoacuzie) si primea o suma in ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate tudosevictorel tudosevictorel Buna ziua. Unchiul meu are hipoacuzie bilaterala severa dar nu este boala profesionala. As dori sa stiu daca se poate pensiona pe caz de boala .Are vechime 35 ... (vezi toată discuția)