avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cadre militare puse la dispozitie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cadre militare puse la dispozitie

Avand in vedere ca, in lumina vechiului text legal, doar faza procesuala (inceperea urmaririi penale, trimiterea in judecata)consituia temeiul suficient activarii punerii la dispozitie, odata cu aparitia L53/2011, textul art. 89 a primit forma de mai jos:
" Hotararea privind mentinerea in activitate a cadrelor militare trimise in judecata pentru savarsirea de infractiuni se ia dupa solutionarea definitiva a cauzei.
..................................................................................................................................
Cadrele militare in activitate din Ministerul Administratiei si Internelor, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Serviciul de Protectie si Paza se pun la dispozitie cand sunt trimise in judecata sau sunt judecate de catre instantele judecatoresti in stare de libertate pentru fapte in legatura cu exercitarea atributiilor functiilor in care sunt incadrate."
In aceasta situatie, va rog, ma puteti lumina, in baza a ce acte administrative care sa ateste aceasta legatura(fapte-functie) se poate lua hotararea punerii la dispozitie?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Simion Patrascu , Consilier juridic 10:09, 4 Decembrie 2011
In baza legii nr. 80/1995, modificata si prin legea 53/2011. Vedeti alin. 3 al art. 89.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cadre militare dany70 dany70 In temeiul legii 80/1995,privind statutul cadrelor militare ,cu modificare nr53/2011,articolul 89, aliniatul 2,un cadru militar activ caruia i-a fost intocmit ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata in armata ContSters86182 ContSters86182 Buna ziua ! Sunt subofiter in Jandarmerie. Am o nelamurire privind urmarile unui eventual concediu fara plata .Intrebarea ar fi urmatoarea : practic ce se va ... (vezi toată discuția)
Pot fi trecut in rezerva fara acordul meu ? Ionuk5 Ionuk5 Sunt angajat al Jandarmeriei si am fost declarat APT LIMITAT IN TIMP DE PACE SI RAZBOI cu deficienta USOARA 30% conform HG nr 56/2012, totodata am fost scutit ... (vezi toată discuția)