avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... suspendare cadre militare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

suspendare cadre militare

In temeiul legii 80/1995,privind statutul cadrelor militare ,cu modificare nr53/2011,articolul 89, aliniatul 2,un cadru militar activ caruia i-a fost intocmit dosar penal pt o fapta civila ,nefiind in arest preventiv ,poate fi suspendat din activitate pana la solutionarea cauzei?
Va rog explicati-mi pe larg sensul aliniatului 2 din articolul 89.
Multumesc,
Ar trebui studiata in concret expunerea dvs.
Avocatii lucreaza foarte rar in astfel de cazuri.
Aceste cazuri sunt foarte rare...
Sfatul meu ar fi sa va cautati ori un avocat care a lucrat ca procuror militar ca sa il consultati ori sa consultati un avocat care sa analizeze special aceasta situatie.
Sub aspect calitativ nu cred ca ar fi diferente, doar ca este de studiat...special cazul...

Spun acest lucru si avand in vedere faptul ca instantele militare pronunta hotarari de condamnare in proportie de 99,9%...
Nu m-am ocupat de astfel de cazuri pana in prezent dar as fi chiar curios sa inteleg de ce exista o asemenea cota...
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cadrele militare in activitate din Ministerul Apararii Nationale se suspenda din functie pe perioada in care, fiind in stare de arest preventiv, sunt urmarite penal, trimise in judecata ori sunt judecate de catre instantele judecatoresti.
Asa se intelege din aceasta reglementare, ca pentru toate situatiile enumerate mai sus, si in perioada cat dureaza acea situatie, cadrul militar va fi suspendat din functie .Deci nu numai arestul preventiv conduce la masura suspendarii din activitate, ci si trimiterea in judecata si judecarea persoanei respective .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Derulare proces dupa arestare preventiva  Loredana Puscasu Loredana Puscasu O persoana a talharit o alta persoana, a batut-o, pentru a-i lua banii iar dupa 24 de zile de spitalizare la ATI, persoana talharita a decedat. Cel care a ... (vezi toată discuția)
Arestare onoono onoono Un prieten de al meu a fost beat si a spart cateva masini luand niste casetofoane dar nu le-a vandut nu a facut absolut nimic cu ele doar le tinea in casa, iar ... (vezi toată discuția)
Se poate suspenda cim in cazul in care salariatul este in concediu medical, dar din alte motive? mircea_gligan mircea_gligan Se poate suspenda CIM in perioada in care salariatul este in concediu medical, dar din alte motive si nu pentru incapacitate temporara de munca? (vezi toată discuția)