avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Arestare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Arestare

Un prieten de al meu a fost beat si a spart cateva masini luand niste casetofoane dar nu le-a vandut nu a facut absolut nimic cu ele doar le tinea in casa, iar intr-o seara a fost prins cu 2 casetofoane asupra lui, l-au tinut la politie in seara aceea dar dimineata i-au dat drumu...dar a inapoiat toate casetofoanele si cei care au depus plangere si-au retras plangerile, iar dupa doua saptamani l-au ridicat pe prietenu asta al meu de la munca si l-au trimis in arest preventiv pentru 29 zile si azi el se alfa in arest!!!Oare de ce asa de tarziu l-au arestat dak atunci iau dat drumu de ce l-au mai arestat??? :-??
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:01, 12 Martie 2010
Nu avem date concrete.
Poate ca a fost propus spre arestare preventiva la instanta si aceasta a respins arestarea.
Apoi s-a declarat recurs de parchet si acesta a fost admis dispunandu-se arestarea preventiva.

avocat Claudiu Lascoschi
Este posibil ca organul de urmarire penala sa fi strans probe care sa duca la concluzia ca mentinerea in libertate a invinuitului,reprezinta pericol social,fie este recidivist,fie a mai comis fapte ulterior acelora despre care faceti vorbire.
Pentru a vi se da un raspuns la obiect trebuiesc consultate actele si lucrarile dosarului.
In momentul de fapa putem numai sa presupunem si nimic mai mult,
Pentru un raspuns pertinent la aceasta intrebare ar trebui consultat dosarul cauzei. Oricum, pe toata perioada arestului preventiv se poate cere revocarea masurii sau liberarea provizorie.
Ar fi bine sa isi angajeze un avocat specializat in drept penal.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Cu siguranta ca ar trebui sa isi abgajeze avocat.
Eu cred ca daca ar fi avut avocat angajat care sa il apere corespunzator ar fi fost cercetat si judecat in stare de judecata.
Acum este mult mai greu pentru avocat sa ajunga la situatia punerii in stare in libertate, dar daca procesul se va desfasura rapid exista posibilitatea sa se aplice o pedeapsa cu suspendare.
Dar, trebuie studiat dosarul pentru o parere clara.
Daca veti merge in continuare fara avocat este foarte probabil sa executati o pedeapsa privativa de libertate, fara suspendarea acesteia...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arest preventiv ContSters176959 ContSters176959 buna seara . in cazul carderilor , cu acuzatii de constituire de grup infractional ,si phishing , dupa 6 luni de arest preventiv mai sunt sanse sa se judece in ... (vezi toată discuția)
Furt calificat stancel stancel am mai intrebat in forum dar nu am primit raspunsuri clare.Prietenul meu este inchis pentru furt calificat si a primit 29 de zile arest preventiv.Avocatul a ... (vezi toată discuția)
Ultraj alinaelida alinaelida este normal ca cineva sa stea arestat preventiv pentru infractiunea de ultraj contra bunelor moravuri si lovire ( 5 zile de ingrijire med. ) pe durata ... (vezi toată discuția)