avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Marturia mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Marturia mincinoasa

Buna seara! Un martor, intr-un proces penal, depune marturie mincinoasa, instanta neluind-o in seama ca fiind "nesincera." Dupa recurs, hotararea a ramas definitiva.
As vrea sa stiu : 1.- in cat timp (termen) il pot actiona in judecata, pt. marturie mincinoasa?
2.- daca hotararea ce se va da va demonstra ca marturia a fost mincinoasa, este acesta un motiv de redeschidere a procesului penal ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:45, 28 Noiembrie 2011
Este motiv de revizuire.Termenul este de 1 an de la data la care ati cunoscut faptele pentru care cereti revizuirea.
1.cel putin 5 ani.
2.nefiind vorba de o marturie luata ca proba, nu e cazul sa pierdeti cativa ani asteptand.(cca. 1 an la parchet si inca 1 an la instanta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate redeschide un dosar penal inchis? Vasile75 Vasile75 In August 2009 am depus o Plangere Penana impotriva cuiva pentru Marturie Mincinoasa si Fals in declaratii pt ca respectiva persoana a deschis la Judecatorie ... (vezi toată discuția)
Recurs tobescu tobescu Buna ziua, Sora mea a pierdut in contestatia in anulare si revizune la Curtea de apel, puteti sa mi spuneti ce demers mai poate sa faca? Multumesc (vezi toată discuția)
Recurs admis pe baza de acte false dutu69 dutu69 Buna ziua, Am castigat un proces cu fostul meu angajator, acesta a facut recurs iar Curtea de Apel a anulat hotararea instantei de fond. La baza a stat un ... (vezi toată discuția)