avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate redeschide un Dosar Penal inchis?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate redeschide un Dosar Penal inchis?

In August 2009 am depus o Plangere Penana impotriva cuiva pentru Marturie Mincinoasa si Fals in declaratii pt ca respectiva persoana a deschis la Judecatorie impotriva mea o actiune bazata numai pe afirmatii mincinoase.
In respectiva plangere penala am dovedit clar si cu probe afirmatiile mincinoase si falsul in declaratii comise de catre respectiva persoana impotriva mea dar Procurorul de caz a dat rezolutia de NUP.
Am atacat rezolutia la prim-procurorul Parchetului respectiv care tot nu mi-a dat castig de cauza. Apoi m-am oprit, nu am mai atacat Rezolutiile in termen de 20 de zile la Judecatorie asa cum prevede legea.

Acum dupa aproape 4 ani de la respectiva plangere penala m-am intalnit din nou cu respectiva persoana intr-un alt proces civil si la interogatoriul dat in fata instantei aceasta a recunoscut "fara sa vrea" ca a mintit clar acum 4 ani in urma cand m-a dat in judecata ca sa poata castiga respectivul proces.

Intrebare:
Cum se procedeaza ca sa pot redeschide un Dosar Penal inchis?
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2013
Vasile75, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:52, 11 Ianuarie 2013
Se poate incerca printr-o revizuire a solutiei NUP.
Depinde din ce motive s-a dat NUP.
Depinde si ce declaratie va da la politie in caz de reaudiere daca cumva motivele pentru care s-a dat NUP-ul au fost determinate de lipsa de probe.

In procesul penal trebuie sa se poata face o coroborare a probelor pentru ca o persoana sa fie condamnata penal.
Am inteles ca se poate cere o revizuire a solutie de NUP, dar cum se face?
Se introduce o actiune de revizuire in Penal la judecatoria unde apartine Parchetul respectiv?
Concret care ar fi pasii de urmat?

...asa cum va spuneam am o copie la interogatoriul la care a fost supusa parata recent intr-un alt proces civil, iar intrebarile formulate de mine au fost puse in asa fel cat sa pot demonstra ca parata a mintit in urma cu 4 ani.
Rezultatul la interogatoriu a fost neasteptat de bun, practic aceasta a dovedit clar ca a mintit foarte mult pentru a castiga un proces de evacuare impotriva mea.

Acum intentionez sa redeschid dosarul penal inchis si sa ma constitui parte civila pentru a putea recupera toata paguba ce mi-a fost pricinuita de catre parata (o suma foarte mare)
avvalentina a scris:

Se poate incerca printr-o revizuire a solutiei NUP.

Am inteles ca se poate cere o revizuire a solutie de NUP, dar cum se face?
Se introduce o actiune de revizuire in Penal la judecatoria unde apartine Parchetul respectiv?
Concret care ar fi pasii de urmat?

...asa cum va spuneam am o copie la interogatoriul la care a fost supusa parata recent intr-un alt proces civil, iar intrebarile formulate de mine au fost puse in asa fel cat sa pot demonstra ca parata a mintit in urma cu 4 ani.
Rezultatul la interogatoriu a fost neasteptat de bun, practic aceasta a dovedit clar ca a mintit foarte mult pentru a castiga un proces de evacuare impotriva mea.

Acum intentionez sa redeschid dosarul penal inchis si sa ma constitui parte civila pentru a putea recupera toata paguba ce mi-a fost pricinuita de catre parata (o suma foarte mare)

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Se poate intocmi cererea de revizuire dupa studierea actelor.

Alte discuții în legătură

Minciuna la interogatoriu getuta getuta Exista un reclamant si trei parati intr-n proces de anulare act. Doi parati au mintit la toate raspunsurile din interogator. Pot dovedi acest lucru cu dovezi ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa! camelia21 camelia21 Buna ziua!Ma aflu intr un litigiu de munca cu fostul angajator,ma acuza pt niste fapte la care eu nu am participat si vreau sa il acuz de marturie ... (vezi toată discuția)
Divort+custodie laur2013 laur2013 in ce conditii pot solicita interogatoriu martorului paratei pentru stabilirea minciuni pe care a spus.o azi la judecatorie? (vezi toată discuția)