avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate redeschide un Dosar Penal inchis?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate redeschide un Dosar Penal inchis?

In August 2009 am depus o Plangere Penana impotriva cuiva pentru Marturie Mincinoasa si Fals in declaratii pt ca respectiva persoana a deschis la Judecatorie impotriva mea o actiune bazata numai pe afirmatii mincinoase.
In respectiva plangere penala am dovedit clar si cu probe afirmatiile mincinoase si falsul in declaratii comise de catre respectiva persoana impotriva mea dar Procurorul de caz a dat rezolutia de NUP.
Am atacat rezolutia la prim-procurorul Parchetului respectiv care tot nu mi-a dat castig de cauza. Apoi m-am oprit, nu am mai atacat Rezolutiile in termen de 20 de zile la Judecatorie asa cum prevede legea.

Acum dupa aproape 4 ani de la respectiva plangere penala m-am intalnit din nou cu respectiva persoana intr-un alt proces civil si la interogatoriul dat in fata instantei aceasta a recunoscut "fara sa vrea" ca a mintit clar acum 4 ani in urma cand m-a dat in judecata ca sa poata castiga respectivul proces.

Intrebare:
Cum se procedeaza ca sa pot redeschide un Dosar Penal inchis?
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2013
Vasile75, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:52, 11 Ianuarie 2013
Vasile75 a scris:

In procesul de \"Ordonanta Presedintiala\" a avut castig de cauza si m-a evacuat din casa tocmai cu acele minciuni pe care acum le-a dezmintit la interogatoriu...

Dacă au fost minciuni sau nu... asta a hotărât instanța prin hotărârea respectivă care are autoritate de lucru judecat.
Nu mai puteți acuma să desfințați o hotărâre definitivă decât prin căile legale de atac.
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
Patrick_, utilizator
Vasile75 a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu puteti face o revizuire dar se poate reanaliza situatia.
Este cumva acelasi lucru sub aspectul situatiei de fapt dar si diferit sub aspect legal.
Estential este motivul pentru care s-a dat NUP.
Daca nu au fost intrunite elementele constitutive ale infractiunii nu aveti nicio sansa.

Bun, eu acum inteleg ca trebuie sa merg din nou la Parchet cu o noua cerere de revizuire a rezolutiei data in 2009 si sa aduc ca proba copia interogatoriului paratei?

REPET sunt probe clare care demonstreaza ca parata a mintit total intr-o actiune civila, plus de asta eu am fost foarte mult pagubit: onorariul avocat fond si recurs, cheltuieli de evacuare dispuse de catre un executor judecatoresc, cheltuieli de judecata...etc ...aprox 80-90 de milioane lei vechi pe care i-am pierdut datorita minciunilor paratei.

Asta este ideea, sa redeschid dosarul penal si sa ma constitui parte civila pentru recuperarea pagubei ce mi-a fost produsa...

Revizuire nu se poate face.
Deci, nu ati inteles.

Luati legatura cu avocatul dvs. si va sti el ce are de facut.
Trebuie analizat dosarul cu NUP-ul mai inainte de avocat pentru a putea sa stie cum sa formuleze cererea pentru dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minciuna la interogatoriu getuta getuta Exista un reclamant si trei parati intr-n proces de anulare act. Doi parati au mintit la toate raspunsurile din interogator. Pot dovedi acest lucru cu dovezi ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa! camelia21 camelia21 Buna ziua!Ma aflu intr un litigiu de munca cu fostul angajator,ma acuza pt niste fapte la care eu nu am participat si vreau sa il acuz de marturie ... (vezi toată discuția)
Divort+custodie laur2013 laur2013 in ce conditii pot solicita interogatoriu martorului paratei pentru stabilirea minciuni pe care a spus.o azi la judecatorie? (vezi toată discuția)