Am vorbit azi la serviciu, si ei spun ca a expirat CCM ramura comert 2010-2011, si ca au vorbit la ministerul muncii de unde au primit asta:
[ link extern ] /
Unde li s-a spus ca a expirat CCM ramura comert, si angajatorul considera ca nu am nici un drept fiindca nu exista un CCM mai nou.
Opinia mea este ca dl director care a dat raspunsul nu cunoaste legea, si de aceea nu a citat-o unde a scris: "conform legislatiei in vigoare". Care legislatie in vigoare mai exact?
CCM ramura comert spune asa:
Art. 4. - (1) Prezentul contract se incheie pe o perioada de un an, cu posibilitatea revizuirii.
(2) Daca niciuna dintre parti nu denunta contractul cu 30 de zile inainte de expirarea perioadei pentru care a fost incheiat, valabilitatea acestuia se prelungeste pana la incheierea unui nou contract .
Acest CCM a expirat in februarie, si a fost aplicat pana in august inclusiv de catre angajator, deci este valabil pana la aparitia urmatorului CCM. In plus sunt aproape sigur ca cei din firma care primesc spor de vechime, il primesc in continuare (adica nu li s-a micsorat salariul), altfel auzeam, ceea ce este iarasi o discriminare in consecinta, atunci cand unii isi primesc drepturile, si altii nu.
Care-mi sunt optiunile va rog?