Buna ziua,am un magazin de vanzare cu amanuntul.Doresc sa fac reduceri de pret la anumite articole.Am inteles ca trebuie sa vorbesc cu cei de la care am luat casa de marcat care sa-mi seteze posibilitatea de a scadea un anumit procent din pretul de vanzare al articolelor.
As dori sa stiu daca e corecta aceasta modalitate (de a bate in casa de ex un articol de 100 lei si o reducere de 20%).
Totodata as dori sa stiu cum se scade din valoarea stocului aceasta vanzare(se scade 100 sau 80).
Daca aveti o alta sugestie prin care se pot face reducerile v-as fi recunoscator.
Multumesc anticipat si scuze daca intrebarea pare puerila...insa nu sunt contabil :)
inventariati marfa la care vreti sa modificati preturile si intocmti "proces verbal de reducere preturi".
cu diferenta rezultata scadeti gestiunea.
operati in casa de marcat cu noile preturi (reduse).
ok...dar daca vreau sa fac reducere la tot sortimentul ?
si procentele sa fie diferite 10% un client care cumpara mai putin...20% altul care cumpara mai mult...este posibil?
este posibil, dar daca vreti sa faceti reduceri de pret functie de client, trebuie sa treceti la evidenta cantitativ- valorica (pe articol)... va complicati evidenta.
nu se merita in comertul cu amanuntul, la magazine mici.
Puteti sa aplicati discaunt-uri diferentiate, cu conditia ca pretul de vanzare -discauntul sa nu fie egal sau mai mic cu pretul de depozit.Casa de marcat are functia de procent(-%) si solicitati instructiuni de utilizare.Ca si descarcare de gestiune, stocul va fi scazut la valoarea diminuata cu discauntul, deci practic veti ramane cu adaos mai mic( dar va sti contabilul ce are de facut)
nu-i foloseste functia casei de marcat "-%", pentru ca tot trebuie intocmit "proces verbal de reducere pret", pentru ca are marfa inregistrata la preturi de vanzare prestabilite (cu amanuntul).