avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare reduceri de pret
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare reduceri de pret

Buna ziua,am un magazin de vanzare cu amanuntul.Doresc sa fac reduceri de pret la anumite articole.Am inteles ca trebuie sa vorbesc cu cei de la care am luat casa de marcat care sa-mi seteze posibilitatea de a scadea un anumit procent din pretul de vanzare al articolelor.
As dori sa stiu daca e corecta aceasta modalitate (de a bate in casa de ex un articol de 100 lei si o reducere de 20%).
Totodata as dori sa stiu cum se scade din valoarea stocului aceasta vanzare(se scade 100 sau 80).
Daca aveti o alta sugestie prin care se pot face reducerile v-as fi recunoscator.

Multumesc anticipat si scuze daca intrebarea pare puerila...insa nu sunt contabil :)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 23:32, 4 Ianuarie 2012
sa inteleg ca singura modalitate ramane cea cu procesul-verbal de reducere a pretului si stabilirea unui pret mai mic.
Ma intreb insa cum fac atatea magazine in perioada de reduceri...cand vin cu oferte de reduceri procentuale???
Depinde de metoda de evidenta a stocurilor pe care o au. Magazinele mari folosesc cu siguranta metoda cantitativ-valorica, ceea ce le permite ca preturile de vinzare sa difere.

Daca dvoastra folositi metoda valorica, atunci trebuie sa evidentiati reducerile de pret in Raportul de gestiune, astfel incit soldul acestuia sa fie egal cu marfa la pret de vinzare existenta in magazin.
revin cu o alta intrebare...este posibil sa folosesc functia de procent a casei de marcat si sa fac redusceri procentuale pentru anumiti clienti (nu toti),iar ulterior sa intocmesc procesele verbale de reducere de pret pentru articolele vandute astfel?
este legala o astfel de modalitate sau nu ?(incerc sa fac asta deoarece este mult mai atractiv pentru clienti o reducere procentuala,decat niste preturi stabilite dinainte)
Nu puteti. Reducerile se anunta, se acorda intr-o anumita perioada si tuturor clientilor,Sau emiteti carduri de fidelitate pentru clientii permanenti, daca va permiteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat trebuie conectata obligatoriu la un pc? carmenbn carmenbn 1.Am achizitionat o casa de marcat si nu stiu exact ce trebuie sa facem mai departe.La magazin nu exista un PC care sa tina evidenta stocului de marfa.Intrarea ... (vezi toată discuția)
Promotie pt.stimularea vanzarilor lyly-ana lyly-ana Buna ziua. Societatea X are in stoc unele produse cu vechime ff mare. Pentru ca aceste produse nu se vand(mai au termen de valabilitate ,dar nu foarte mare) ar ... (vezi toată discuția)
Comert cu amanuntul kosamaria kosamaria Buna ziua! O firma are evidenta marfurilor global valoric.Vinde marfa la anumiti clienti cu 10% discount(suma este trecuta pe factura).In contabilitate ... (vezi toată discuția)