avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... amenda ANAF
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

amenda ANAF

buna ziua,
din cauza contabilului care a gresit calculele, si nu l-a declarat platitor de tva cand trebuia, tatal meu a fost amendat.Contabilul nu a reluat calculele tva de cand au stabilit ANAF ca ar trebui sa devina platitor, fapt pentru care tatal meu a fost amendat iar cu aproape 40.000 RON.
Daca nu plateste amenda (evident ca nu are cum) ce se intampla?
Amenda este pe II (intreprindere individuala)
Cel mai recent răspuns: Cristina Alexandrescu , Contabil 21:15, 30 Noiembrie 2011
ANAF va pune cel mai probabil poprire pe conturile bancare ale intreprinderii individuale, pana la acoperirea debitului, astfel ca, toate sumele incasate prin banca se vor duce in contul amenzii...
pai din cate stiu eu intreprinderea individuala implica raspunderea cu bunurile personale.
Asa este. AFP va incepe cep mai probabil cu poprirea conturilor in prima faza, dupa care va continua cu masurile de executare silita, pana la acoperirea totala a creantei. Avand in vedere ca amenda este de aproximativ 40.000 lei, deci sub pragul de 45000 lei prevazut de art. 3 pct. 12 din Legea 85 din 2006 privind procedura insolventei, probabil ca nu vor face cerere introductiva, decat in cazul in care tatal dvs. mai are si alte datorii si se depaseste valoarea-prag de 45.000 lei. Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar am mai vazut situatii in care AFP face plangere penala impotriva contribuabililor cu datorii mari.

Pe scurt, asteptati-va ca organele fiscale sa mearga pana in panzele albe pentru recuperarea sumei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita fisc imobil in coproprietate ionangelica ionangelica poate fi executata silit de catre fisc locuinta unei persoane care nu este unic proprietar mai sunt inca trei, iar locuinta este obtinuta de la parinti prin ... (vezi toată discuția)
Executare silita paul_ct paul_ct Buna ziua, vreau sa va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri. Detin un srl care a acumulat datorii la finante si s-a trecut la masura de ... (vezi toată discuția)
Care este datoria minimă catre anaf pentru ca acesta sa poata pune poprire pe cont misa2002_2006 misa2002_2006 Buna seara, vă rog să îmi spuneți care este datoria minimă pt .care ANAF poate să pună poprire pe cont.. Multumesc (vezi toată discuția)