avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firma in insolventa de plata, cum ramane cu bunurile?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firma in insolventa de plata, cum ramane cu bunurile?

Buna dimineata!

Sunt in situatia in care vreau sa vand o masina. Am primit o oferta din partea unui domn ce detine o masina cumparata acum aproximativ 4 ani pe firma, firma care este in insolventa de plata de ceva timp (sper ca m-am exprimat corect :D). Multa lume mi-a spus ca, in cazul in care datoria firmei nu a putut fii achitata, masina respectiva reprezinta un bun pe care il vor recupera creditorii, fiind asadar cautata, intrucat firma avusese datorii undeva pe la 3 mld. Mai mult decat atat, domnul sustine ca masina nu a apucat sa fie nici macar facturata.Voiam sa va intreb asadar, care este posibilitatea ca daca eu achizitionez aceasta masina, sa am probleme dupa, daca m-ar putea afecta intr-un fel sau altul aceasta situatie? Va multumesc pentru promptitudine, si mai ales pentru sinceritate!
Cel mai recent răspuns: ginutza26 , utilizator 16:50, 30 Noiembrie 2011
Daca firma este insolventa, masina va fi vanduta de lichidatorul judiciar in cadrul procedurii de lichidare. Luati legatura cu lichidatorul.
as lua legatura cu lichidatorul, dar nu stiu exact starea masinii, daca e si ea implicata sau nu cu creditorii. se poate verifica undeva treaba aceasta, detinand doar numarul de inmatriculare al masinii?
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
ginutza26, utilizator
Cereti actele masinii sa vedeti cine este propietarul.
credeti ca daca as merge cu actele masinii la Finante, as putea afla mai multe detalii despre masina, chiar daca eu sunt dintr-o alta localitate?
Fara discutii daca masina este in propietarea firmei va fii vanduta
Daca firma este insolventa, masina va fi vanduta de lichidatorul judiciar in cadrul procedurii de lichidare.


In al doilea rand finantele nu sunt cele care va pot ajuta sau lamurii intr-o astfel de situatie.

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu o masina cumparata de la o firma care a intrat in insolventa simona14011983 simona14011983 Am cumparat o masina de la o firma.ulterior aceasta a intrat in insolventa.mentionez ca am factura cu semnatura si stampila de la firma.am inregistrat-o la ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto de la societate aflata in insolventa (lichidator desemnat prin hotarare judecatoreasca). di eGO di eGO Am achizitionat un autoturism de la o societate aflata in insolventa (s-a desemnat deja un lichidator prin hotarare judecatoreasca). Doresc sa o transcriu si ... (vezi toată discuția)
Probleme juridice firma lucialma lucialma Buna ziua. As dori daca se poate ca cineva sa ma invete ce am de facut in legatura cu o firma care nu a avut activitate. In anul 1994 , fostul ... (vezi toată discuția)