avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Achizitie auto de la societate aflata in insolventa ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Achizitie auto de la societate aflata in insolventa (lichidator desemnat prin hotarare judecatoreasca).

Am achizitionat un autoturism de la o societate aflata in insolventa (s-a desemnat deja un lichidator prin hotarare judecatoreasca). Doresc sa o transcriu si nu pot obtine certificatul fiscal din cauza ca Finantele Publice nu au fost notificate despre acest fapt si nu s-au inscris pe Lista Creditorilor (termenul deja a expirat). Tot ce am in acest sens de la lichidatorul societatii este o declaratie stampilata etc. cum ca datoriile de pana la data vanzarii, pentru acel autoturism, raman in sarcina societatii (adica a vanzatorului). Mentionez ca societatea mai are si alte bunuri (inclusiv auto) ce vor fi valorificate in continuare.
Cei de la Finante nu vor sa emita acest certificat fiscal decat daca se plateste suma restanta la ei. Este normal sa nu mi se elibereze acest certificat (fara acesta, nu voi putea transcrie autoturismul si implicit nu voi putea circula intrucat asigurarea a expirat)?
Cel mai recent răspuns: di eGO , utilizator 18:23, 20 Decembrie 2010
ca ei nu s-au inscris la masa credala e doar problema lor
nu am inteles totusi de care certificat fiscal e vorba
Este vorba de Certificatul Fiscal solicitat vanzatorului, pentru transcrierea mijloacelor auto. Ei reclama ca nu au fost notificati de catre lichidator in ce priveste inscrierea pe lista creditorilor.
Buna seara .
Conform Codului de procedura fiscala, parca art.113,bunurile mobile sau imobile pentru firmele in insolventa,pot fi vandute de catre lichidator in urma licitatiilor organizate si fara dovedirea platii taxelor fiscale restante pentru ele.Realizarea activului firmei este prioritatea .
Dar cred ca aceasta situatie se refera la cazurile cand s-a inscris si fiscul la masa credala .
Marius Bote .
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Pana la urma s-a rezolvat: firma de lichidare a acceptat si Finantele Locale ca si Creditor, iar eu mi-am transcris azi masina. Din pacate, cam lung drumul pana aici, insa nu e de mirare pentru Romania...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vehicul vandut fara certificat fiscal ionescucarmen ionescucarmen buna ziua! a avut cineva urmatoarea speta? o persoana fizica a cumparat de la o persoana juridica un vehicul in baza unui contract de vanzare cumparare, ... (vezi toată discuția)
Hot. def. insolventa alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei. Nu m-am inscris la masa credala. Mi-o trebuie doar ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal ionescucarmen ionescucarmen cine a cumparat un vehicul de la o societatea care nu i-a dat certificat fiscal, si cum ati rezolvat cu radierea si inmatricularea? noi am cumparat in ianurie ... (vezi toată discuția)