avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... certificat fiscal
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

certificat fiscal

cine a cumparat un vehicul de la o societatea care nu i-a dat certificat fiscal, si cum ati rezolvat cu radierea si inmatricularea? noi am cumparat in ianurie 2011, vanzatorul nu ne-a dat certificat fiscal, acum a intrat in insolventa.nu vrem sa dam masina inapoi si sa n e inscriem la masa credala deoarece factura a fost facuta pe un pret mult mai mic. pe de alta parte vanzarea fara acest certificat fiscal este nula dee drept conform c.pr.fisc.va mutumesc!
Cel mai recent răspuns: ionescucarmen , utilizator 10:19, 8 Februarie 2012
pai chiar daca a intrat in insolventa de la admin fin poate cere un certificat ...daca nu are datorii... daca are e cam greu de reolvat.

ce ma sfatuiti sa fac in legatura cu speta d emai sus? sa fac 1. o actiune in constatare? ;2. sa asteptam sa vedem ce s eintampla?, 3. avand in vedere ca vanzatorul in prezent este in insolventa, sa dovedim ca se afla in insolventa si solicitam inmatricularea in baza art. 113 alin. 5 din c.pr.fisc. care prevede ca in cazul insolventei nu este necesar certificatul fiscal? , dar si aici e o problema k societatea a intrat luna trecuta in insolventa, iar vanzarea s-a facut in 2011 la inceput.
cumparatorul nu vrea sa dea masina inapoi si sa se inscrie l amasa credala deoarece a cumparat-cu 120 de milioane masina dar pe factura au trecut 12 milioane si ar iesi in pierdere, si sa fim seriosi ce sa mai recuperezi de la osocietate in insolventa. nu stiu deloc cum sa procedam. as incerca in prima faza sa dovedesc ca poate fi inmatriculata in insolventa fara certificat fiscal, iar daca nu esusesc sa fac o actiune in constatare, dar si la actiunea in constatare poate s afaca intampinare lichidatorul si sa zica ca e nula vanzarea fara certficat fiscal, sau daca "scap" de chestia asta, finantele o vor radia in baza hotararii doar, fara certificatul fiscal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vehicul vandut fara certificat fiscal ionescucarmen ionescucarmen buna ziua! a avut cineva urmatoarea speta? o persoana fizica a cumparat de la o persoana juridica un vehicul in baza unui contract de vanzare cumparare, ... (vezi toată discuția)
Inmatriculari auto teodorfekete teodorfekete Am cumparat o masina pe firma, in anul 2008 cu factura, am trecuto la primarie, pentru impozit de pe firma vanzatoare pe cea cumparatoare Deoarece firma ... (vezi toată discuția)
Dupa incheierea actului de vanzare-cumparare vanzatorul refuza sa dea certificatul fiscal vladfesan vladfesan Ce solutii vedeti Dvs in cazul in care X a cumparat o masina de la Y, care dupa perfectarea contractului de v-c refuza sa dea si certificatul fiscal ? (vezi toată discuția)