avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dupa incheierea actului de vanzare-cumparare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dupa incheierea actului de vanzare-cumparare vanzatorul refuza sa dea certificatul fiscal

Ce solutii vedeti Dvs in cazul in care X a cumparat o masina de la Y, care dupa perfectarea contractului de v-c refuza sa dea si certificatul fiscal ?
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 21:35, 17 Februarie 2012
daca vanzatorul are datorii la finante pentru acel autoturism poate achita acele restante si solicita certificatul fiscal in baza contractului de vanzare -cumparare.
Potrivit legislaţiei, certificatul fiscal este absolut necesar la vânzarea unui autoturism, ptr că dacă există datorii legea spune că vânzarea este nulă absolut. Presupun că fără certificat nu îşi poate inmatricula maşina. Poate in această situaţie să promoveze o acţiune pe instanţă şi să solicite obligarea lui de a pune la dispoziţie acest certificat sau autorizarea dv.stră de către instanţa de judecată, de a formula cerere şi de a.l obţine personal.
eu personal pana acum nu am gasit decat art 264 alin 5 Cod Fiscal pe baza caruia poate cere anularea contractului de vanzare / cumparare ...

DEDITA MIHAELA a scris:

de a.l obţine personal.

Cerificatul fiscal nu poate fi emis de catre autoritatea fiscala decat dupa achitarea debitelor in urmarire,obligatie care nu revine de drept cumparatorului

Este adevărat că nu revine cumpărătorului obligaţia de a achita datoriile vânzătorului, dar fără acel certificat nu îşi poate înmatricula maşina. Se poate redresa apoi către vânzător cu o acţiune în pretenţii şi va recupera ceea ce a plătit, dar are maşina înmatriculata.

Alte discuții în legătură

Probleme la inscrierea masinii Katri Katri De curând, am cumparat o masina adusa din strainatate. Am apelat la o firma de intermedieri auto pentru o efectua toate demersurile necesare inscrierii. Am ... (vezi toată discuția)
Certificatul fiscal nu corespunde (ca data) cu contractul de v-c auto lct_adi lct_adi Buna ziua. In luna Septembrie/2012 am cumparat un autoturism din Germania pentru care am scos primele numere provizorii (rosii) .La sfarsitul aceleiasi luni ... (vezi toată discuția)
Probleme inscriere autoturism ali84 ali84 Buna ziua, Am cumparat de curand un autoturism de buna credinta de la o persoana care are datorii la primarie si nu vrea sa le plateasca. Normal ca eu nu ... (vezi toată discuția)