avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... vehicul vandut fara certificat fiscal
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

vehicul vandut fara certificat fiscal

buna ziua! a avut cineva urmatoarea speta? o persoana fizica a cumparat de la o persoana juridica un vehicul in baza unui contract de vanzare cumparare, factura, chitanta, insa vanzatorul nu i-a dat cumparatorului si certificatul fiscal, iar acesta (Cumparatorul) nu poate sa isi inmatriculeze masina pe numele sau si nici sa o inregistreze la finante deoare nu are certificatul fiscal al vanzatorului, si surpriza vanzatorului i s-a deschis procedur insolventei. deci, vehiculul figureaza tot in patrimoniul vanzatorului si creditorii se pot indrepta asupra cumparatorului de buna credinta? persoana fizica (cumparatorul) nu prea vad ce ar putea sa faca. daca anuleaza contractul de vanzare nu are de unde sa fie repus in situatia anteriora, si anume sa-si ia n banii inapoi pt ca vanzatorul este in insolventa. pe finante nu am cum sa le oblig sa imi inregistreze vehiculul,,,,asa ca va rog sa imi dati o parere cum ar putea cumparatorul sapastreze vehiculul si sa il si inregistreze la finante, sa o si inmatriculeze, si nici sa nu fie urmaari vehiculul de creditorii vanzatorului cand vor vedea pe lista d ela finante ca debitorul lor(respectiv vanzatorul nostru) are si un vehicul in parimoniu, care de fapt e vandut. multumesc! astept pareri!
Cel mai recent răspuns: ionescucarmen , utilizator 16:02, 7 Februarie 2012
problema este ca art 135 CF spune ca orice instrainare fara certificat fiscal este NULA. pe cale de consecinta, masina trebuie returnata si persoana pagubita se inscrie la masa credala pentru recuperarea sumei platite firmei proprietare.
ce ma sfatuiti sa fac in legatura cu speta d emai sus? sa fac 1. o actiune in constatare? ;2. sa asteptam sa vedem ce s eintampla?, 3. avand in vedere ca vanzatorul in prezent este in insolventa, sa dovedim ca se afla in insolventa si solicitam inmatricularea in baza art. 113 alin. 5 din c.pr.fisc. care prevede ca in cazul insolventei nu este necesar certificatul fiscal? , dar si aici e o problema k societatea a intrat luna trecuta in insolventa, iar vanzarea s-a facut in 2011 la inceput.
cumparatorul nu vrea sa dea masina inapoi si sa se inscrie l amasa credala deoarece a cumparat-cu 120 de milioane masina dar pe factura au trecut 12 milioane si ar iesi in pierdere, si sa fim seriosi ce sa mai recuperezi de la osocietate in insolventa. nu stiu deloc cum sa procedam. as incerca in prima faza sa dovedesc ca poate fi inmatriculata in insolventa fara certificat fiscal, iar daca nu esusesc sa fac o actiune in constatare, dar si la actiunea in constatare poate s afaca intampinare lichidatorul si sa zica ca e nula vanzarea fara certficat fiscal, sau daca "scap" de chestia asta, finantele o vor radia in baza hotararii doar, fara certificatul fiscal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal ionescucarmen ionescucarmen cine a cumparat un vehicul de la o societatea care nu i-a dat certificat fiscal, si cum ati rezolvat cu radierea si inmatricularea? noi am cumparat in ianurie ... (vezi toată discuția)
Cumparare autovehicul AdrianSNA AdrianSNA Buna ziua. Doresc sa cumpar un autovehicul, prin cotract de vanzare-cumparare intre doua persoane fizice. Proprietarul actual, care l-a achizitionat legal, in ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina stricata. ce pot sa fac pentru a-mi recupera banii? radulescualexandra radulescualexandra Buna ziua! Am cumparat o masina, am platit-o, in schimb nu am facut un contract de vanzare. A doua zi am fost cu aceasta in service pentru a schimba uleiul si ... (vezi toată discuția)