avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractul de munca

va rog frumos spuneti-mi si mie in cat timp de la angajare se semneaza contractul de munca ca la mine au trecut 3 saptamani si nu am vazut nici un contract.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Perspective , utilizator 09:48, 29 Noiembrie 2011
Contractul se semneaza cu o zi inainte de data angajari si se transmite in REvisal.
Probabil lucrati la negru si cind veti semna data va fi de adoua zi de cind l-ati semnat.
In cazul unui contract individual de munca angajatorul are urmatoarele obligatii:
1. de a incheia contractul in forma scrisa sub sanctiunea nulitatii absolute -art. 16 alin. 1 Codul Muncii
2. de a inregistra contractul in registrul general de evidenta a salariatilor - art. 16 alin 2 CM
3. de a inmana salariatului un exemplar al contractului - art. 16 alin. 3 CM
4. de a informa salariatul in legatura cu clauzele contractului- aceasta obligatie se considera a fi indeplinita in momentul semnarii contractului individual de munca - art. 17 CM

Daca angajatorul nu si-a indeplinit aceste obligatii aveti urmatoarele posibilitati:
1. de a cere angajatorului date despre un eventual contract de munca sau copii ale paginilor din registrul general de evidenta a salariatilor care sa ateste incheierea si transmiterea contractului dvs.
2. sa demisionati fara preaviz intrucat angajatorul nu si-a indeplinit obligatiile
3. conform art 19 CM " In situatia in care angajatorul nu isi executa obligatia de informare prevazuta la art. 17 si 18, persoana selectata in vederea angajarii...are dreptul sa sesizeze, in termen de 30 de zile de la data neindeplinirii acestei obligatii, instanta judecatoreasca competenta si sa solicite despagubiri corespunzatoare prejudiciului pe care l-a suferit ca urmare a neexecutarii de catre angajator a obligatiei de informare
4. In paralel cu actiunea in instanta puteti depune o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Munca in care sa faceti referire la aceste nereguli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesitatea informarii la angajare suciu_diana suciu_diana Buna ziua, as dori sa stiu cat de necesara mai este intocmirea unei informari ina avansul angajarii, ca urmare a obligativitatii inregistrarii CIM in ... (vezi toată discuția)
Tribunal IuliaDumitru IuliaDumitru Buna ziua! Se poate da in judecata un angajator (institutie publica) pentru neefectuarea unui instructaj la angajare si pentru lipsa informarii personalului ... (vezi toată discuția)
Munca - in cat timp trebuie semnat contractul de munca? alysteel10 alysteel10 Buna seara lucrez la o firma de paza [EDITAT] de 2 saptamani si am o mare retinere ca am citit pe unele forumuri de reclamatii ca sunt `teparii` ... (vezi toată discuția)