avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... vreau o solutie viabila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

vreau o solutie viabila

Am credit ipotecar in franci contractat in 2007(curs 1,8 lei),primii 4 ani am platit doar dobanda.Precizez ,cand am contractat imprumutul am calculat cat as plati dupa 4 ani cand se va cumula rata cu dobanda si dupa un calcul simplu reiesea ca in jur de 1200 ron la cursul de 1.8 per franc.Astazi cand francul este 3.6,rata mea este de 1950ron.In ca dinainte de a se cumula rata cu dobanda si a creste f mult costul am fost la banca sa anuntam ca nu vom putea platii aceasta suma si daca se poate face ceva ,o rescadentare sau o reesalonare.Am dus actele necesare cerute si nu ni s a acordat nici o inlesnire de plata.Am platit 2 luni suma ceruta de 1950 ron echivalent 535 chf cu mari eforturi,dar de luna viitoare nu vom mai putea achita suma in totalitate.Ce pot face eu?Ce se poate intampla daca nu voi mai putea achita rata in totalitate?

Astept raspuns.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ancuta2003 , utilizator 13:43, 29 Noiembrie 2011
Incercati o refinantare a creditului din Franci in Ron sau Euro, eventual la o alta banca.
nu mai am bani de avans
Nu vi se solicita avans in cazul refinantarii, aveti anumite cheltuieli de facut (acte notariale) insa sunt banci care le acopera in cadrul refinantarii si pe acestea.
Dar o alta banca nu cred ca mi ar putea da o suma asa mare,pentru ca valoarea imobilului nu ar putea fii echivalat la pretul imprumutuluisi

as vrea sa va mai intreb daca imobilul ar fii executat silit ,eu de ce ar mai trebui sa platesc in continuare daca valoarea imobilului nu ar acoperi valoarea imprumutului din vreme ce in momentul acordarii imprumutului evaluatorul a apreciat ca acesta acopera imprumutul?De ce trebuie sa plateasca dor debitorul pagubele desi nu el si a asumat acest risc,de ce nu si evaluatorul si de ce nu si banca?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
gi-jane2, moderator
Va recomand sa cititi contractul sa vedeti ce conditii va impune banca in cazul neplatii si la ce costuri suplimentare ajungeti (penalitati, etc).
E important sa-l studiati ca sa identificati problema corect, poate chiar veti avea surpriza sa gasiti o portita :).

Alte discuții în legătură

Evaluare apartament pentru banca in vederea creditarii la intocmirea unui act de vanzare-cumparare parinti-copii. ady2008ady ady2008ady Buna ziua, Doresc sa cumpar apartamentul parintilor prin programul Prima Casa. Am depus toate actele financiare si juridice la banca, iar evaluarea ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar in franci elvetieni alissab alissab Buna ziua ! In iunie 2007 am luat un credit ipotecar in franci elvetieni pe 35 ani,ipotecand apartamentul pe care l-am cumparat.Am luat 65450 CHF, avand ... (vezi toată discuția)
Rambursarea la banca a creditului ipotecar martin2 martin2 pe scurt..am facut un imprumut in franci elvetieni..la acea data era rata 340 ron, acum a crescut la 820 ron..venitul meu pe toata familia (3 persoane) este ... (vezi toată discuția)