avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Avertisment si puncte amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Avertisment si puncte amenda

Astazi m-am trezit cu o scrisoare in care ma anuntau cei de la primarie ca am de platit 134ron si ca daca nu o platesc ...amenitari etc ..

Eu am luat un avertisment + 2 puncte amenda in data de 20.07.2011 . M-a oprit un domn politist pe motiv ca aveam toba sparta ( era intradevar sparta la vremea respectiva) Avertismentul insa mi l-a dat pentru ca nu aveam act de vanzare cumparare desi i-am explicat omului ca masina nu e a mea ci e a cumnatului meu ... nu a vrut sa auda , oricum cand am auzit ca imi da doar avertisment nu am insistat pe chestia asta .

Problema e ca mi-a dat si puncte amenda , din ce am citit si eu dupa ce mi-a venit hartia cu instiintarea de plata nu trebuia sa iau doar puncte de penalizare ?

In situatia de fata trebuie sa platesc amenda ? Mentionez si faptul ca e prima data de cand am permisul (~2ani) cand imi da domnul politist sanctiuni
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:03, 29 Noiembrie 2011
daca nu ati contestat pv in 15 zile de la primire, atunci acesta a devenit titlu executoriu si amenda va fi executata silit de catre primarie.
daca inteleg bine , azi 29.nov 2011 , ati loat la cunostinta ca aveti de plata la PV eliberat la data de 20.07 2011 , pe ex nr.2 care se afla la dumneavoastra este mentionat ; AVERTISMENT; Atunci va sfatuesc sa faceti contestatie la judecatoria unde sa intocmit PV , intru-cit CE-A CE SE SCRIE PE EX 1, OBLIGAT, PREBUIE SA SE REGASEASCA SI PE EX NR.2 CARE SE AFLA LA D-RA , nu are voie sa se scoata indigou dintre cele doua ex. si sa se continue scrierea . Atunci PV devine NUL . In aceas sitoatie ma aflu si eu acum cu politia rutiera din Danbovita , dupa anularea PV , voi continua si voi acuza de FALS. P:S Faceti copii xerox dupa ex 2 care il aveti la d-ra , solicitati de la finante o copie dupa PV ex.1 , faceti o cerere de anulare a PV adresata catre judecatorie . Totu faceti in 3 ex. pe cele 2 care le trimiteti la judecatorie, la xerocopi scrieti CONFORM CU ORIGINALU si semnati , documentele originale le pastrati , daca vi le solicita , le prezentati la judecatorie . Dupa anularea PV. puteti actiona , pentru fals .
E putin cam incalcita situatia pe care o prezentati si inclin sa va dau dreptate. Puteti depune contestatie la parchetul din zona de care apartine politistul care v-a amendat si depuneti in apararea dv copie dupa PV pe care vi l-a inmanat politistul. Dar daca nu ati citit cu atentiePV si v-ati multumit numai cu ce v-a spus el atunci sunteti bun de plata si nici contestatie nu mai puteti face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda abuziva...cred cristinatomniuc cristinatomniuc Buna seara! Am luat o amenda in valoare de 360 ron din pricina ca circulam pe o strada aglomerata din iasi si la putina neatentie m-am incadrat pe banda care ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala nesemnata Aidan319 Aidan319 Astazi, in jurul orei 01:15 am fost oprit de un agent al politiei rutiere. Am fost amendat in valoare de 315lei in 48 de ore pentru ca nu aveam buletinul la ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb ContSters51645 ContSters51645 Buna ziua. Astazi am fost gasit de controlori fara abonament, pur si simplu l-am uitat acasa... Am primit amenda 50 ron.. Cum pot sa o anulez? Am inteles sa ... (vezi toată discuția)