avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contract imprumut civil
Discuție deschisă în Executare silită

contract imprumut civil

se poate face un contract de imprumut (este vorba de o suma de bani) fara clauza de executare silita,ci numai de actionare in instanta imediat la incetarea termenului de platire a sumei datorate?
intentionez sa fac un astfel de contract si as dori sa ma ajutati cu un model si sfaturi in realizarea lui.este obligatorie prezenta la notariat?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 13:41, 29 Noiembrie 2011
Puteti trece in contract ce doriti dvs. dar in limitele legii. Puteti sa faceti si sub semnatura privata dar recomand sa fie autentic.

Daca debitorul nu va dori sa plateasca tot va trebui sa il executati silit cu hotararea judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut notar ionutt50 ionutt50 Buna ziua.Am imprumutat cu contract la notar un prieten pentru 30 zile ultima zi find 31 10 2014,acesta nu are bani s-a m-i restituie,in contract se specifica ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana mistery01ro mistery01ro Urmeaza sa imprumut pe cineva cu o suma de bani. Am stabilit de comun acord sa incheiam o chitanta de mana intre noi pentru aceasta suma. Imi poate spune ... (vezi toată discuția)
Imprumut bani cmary cmary Daca un imprumutator da o suma de bani imprumut sub semnatura privata,fara notar, cu martori si imprumutatul nu respecta contractul ,care sunt caile legale ... (vezi toată discuția)