avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... IMPOZIT PE SALAR
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

IMPOZIT PE SALAR

daca ma poate ajuta cineva cu urmatoarea problema :
se retine impozit la concediu medical pentru ingrijire copil bolnav sau nu?

Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:23, 29 Noiembrie 2011
Nu se retine impozit.

Codul fiscal zice asa:

ART. 42
În înţelesul impozitului pe venit, urmãtoarele venituri nu sunt impozabile:

a) ajutoarele, indemnizaţiile şi alte forme de sprijin cu destinaţie specialã, acordate din bugetul de stat, bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale şi din alte fonduri publice, inclusiv cele din fonduri externe nerambursabile, precum şi cele de aceeaşi naturã primite de la alte persoane, cu excepţia indemnizaţiilor pentru incapacitate temporarã de muncã. Nu sunt venituri impozabile indemnizaţiile pentru: risc maternal, maternitate, creşterea copilului şi îngrijirea copilului bolnav, potrivit legii;


Litera a) a fost modificatã ultima data de ORDONANŢA nr. 30/31.08.2011, publicatã în M.O. nr. 627/02.09.2011 si a intrat in vigoare de la 05.09.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal din somaj- impozitat annesis annesis Buna ziua, Am depus concediul prenatal la somaj sector 4, cei de acolo mi-au zis ca se impoziteaza. Din ce am citit pe alte forum-uri, nu este un venit ... (vezi toată discuția)
Impozitare indemnizatie risc maternal adina06 adina06 Buna seara! Sunt in concediu de risc maternal si am citit in codul fiscal ca indemnizatia pentru risc maternal nu se impoziteaza. Am primit fluturasl de salar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ingrijire copil bolnav liana istrate liana istrate Buna ziua. Indemnizatia pentru concediu medical pentru ingrijire copil bolnav - mai mic de 7 ani, se impoziteaza ? (vezi toată discuția)