avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere neplatita timp de 16 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere neplatita timp de 16 ani

Buna ziua. Parintii mei au divortat cand eu aveam varsta de 2 ani iar tatal meu a fost obligat la plata unei pensii alimentare, obligatie de care s-a achitat timp de un an si ceva. Mama a ezitat sa il actioneze in instanta pentru a-l determina sa plateasca in continuare iar anii au trecut. As dori sa aflu daca mai exista posibilitatea recuperarii banilor neplatiti timp de 16 ani, cu sumele indexate (decizia judecatoreasca a fost data inainte de Revolutie), in conditiile in care am depasit deja varsta de 25 de ani.

Mentionez faptul ca tatal meu nu a avut intotdeauna o situatie materiala grozava, dar in momentul de fata se descurca excelent. A recunoscut recent fata de mine ca ar fi putut sa ma ajute consistent in ultimii ani dar a ales sa nu o faca pentru a-i da mamei o lectie.
Cel mai recent răspuns: ADANNA , utilizator 18:49, 30 Noiembrie 2011
Nu mai puteti recupera. Prin hotarare, vi s-a stabilit pensie pana la 18 ani ,pt fiecare plata lunara curgand un termen de prescriptie de 3 ani, dreptul dvs de a cere executarea silita s-a prescris.
rober a scris:

A recunoscut recent fata de mine ca ar fi putut sa ma ajute consistent in ultimii ani dar a ales sa nu o faca pentru a-i da mamei o lectie.

Ahh, ce motivatie grozava!

Da, e grozava...:(

De cele mai multe ori asta e motivatia tuturor "tatilor" care nu platesc pensia alim tocmai "ptr a-i da mamei o lectie"...

Ma intreb oare daca vor realiza vreodata acesti "tati" ca pensia este ptr copil nu ptr mama...

Ce trist!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara minor neincasata joannamc joannamc Buna seara. As dori sa ma lamuriti intr-o problema. De 10 luni, tatal plateste pensia alimentara pentru minorull sau, mamei acestuia prin mandat postal., la ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire frate cyan cyan am situatia urmatoare: in anii 90 dupa revolutie majoritatea romanilor au devenit proprietarii apartamentelor in care locuiau prin cumparare de la fostul ICRAL ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotilor separati in fapt la bunurile proprii ale unuia dintre ei Marutu123 Marutu123 Buna ziua. Am 20 de ani. Parintii mei sunt despartiti de cand aveam maxim 2 ani, iar eu traiesc cu mama mea. Tin sa subliniez ca sunt despartiti nu ... (vezi toată discuția)