Buna ziua. Parintii mei au divortat cand eu aveam varsta de 2 ani iar tatal meu a fost obligat la plata unei pensii alimentare, obligatie de care s-a achitat timp de un an si ceva. Mama a ezitat sa il actioneze in instanta pentru a-l determina sa plateasca in continuare iar anii au trecut. As dori sa aflu daca mai exista posibilitatea recuperarii banilor neplatiti timp de 16 ani, cu sumele indexate (decizia judecatoreasca a fost data inainte de Revolutie), in conditiile in care am depasit deja varsta de 25 de ani.
Mentionez faptul ca tatal meu nu a avut intotdeauna o situatie materiala grozava, dar in momentul de fata se descurca excelent. A recunoscut recent fata de mine ca ar fi putut sa ma ajute consistent in ultimii ani dar a ales sa nu o faca pentru a-i da mamei o lectie.
Nu mai puteti recupera. Prin hotarare, vi s-a stabilit pensie pana la 18 ani ,pt fiecare plata lunara curgand un termen de prescriptie de 3 ani, dreptul dvs de a cere executarea silita s-a prescris.
Drept de mostenire frate
cyan
am situatia urmatoare: in anii 90 dupa revolutie majoritatea romanilor au devenit proprietarii apartamentelor in care locuiau prin cumparare de la fostul ICRAL ... (vezi toată discuția)