avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

buna.... am si eu o nelamurire. Sunt insarcinata in 3 luni, iar medicul mi-a recomandat concediu. Eu la firma care lucrez mai aveam dreptul la 3 saptamani de concediu legal care mi-a fost acordat la inceputul luni noiembrie, dupa cele 3 saptamani am dus concediu medical pe 10 zile.In ziua cand am mers sa duc concediu pe cele 10 zile mi-am anuntat seful ca o sa am concediu medical si pe luna decembrie. Atunci el ma pus sa fac o cerere de concediu fara plata pe 4 zile spunand ca in luna in care ai concediu medical nu beneficiez de zile pentru concediu de odihna. Iar azi cand am mers sa ii duc concediul medical pe luna decembrie mi-a spus ca nu o sa beneficiez de cei 800de ron dupa ce nasc din cauza ca mi-sa intrerupt contractul de munca pentru ca am avut 4 zile de concediu fara plata. As vrea sa stiu daca se poate asa ceva? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dana4ever , utilizator 09:21, 30 Noiembrie 2011
Bineinteles ca nu se poate face asa ceva.
Veti avea venitul diminuat pe luna respectiva din cauza celor 4 zile neplatite.
Este un abuz sa va forteze sa faceti cerere de concediu fara plata in luna in care aveti medical mai putin decat numarul de zile lucratoare din luna.
Puteti sa-l amenintati cu reclamatie la ITM daca va mai cere asa ceva.
Va sfatuiesc sa faceti in scris o comunicare catre firma dvs. ca sunteti gravida in 3 luni si cereti neaparat numar de inregistrare.
multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru ccc preda_2003 preda_2003 cum pot recupera trei luni in care angajatorul mi-a intrerupt cartea de munca si acum nu ma mai incadrez la indemnizatia de crestere a copilului intrucat am ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre indemnizatie si concediu de crestere pentru al doilea copil terrylyn terrylyn Buna ziua. Poate reuseste si pe mine cineva sa ma lamureasca. Am cateva intrebari privind indemnizatia si concediul de crestre pentru al doilea copil. 1. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil corinaelena corinaelena buna ziua, sunt angajata din data de 21martie 2012, in ian 2013, feb, ,martie, si aprilie mi-a fost intrerupt contractul de munca cu cate 19 zile in ian, ... (vezi toată discuția)