avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se mai platesc indemnizatiile prevazute de Legea nr. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se mai platesc indemnizatiile prevazute de Legea nr. 448/2006?

Buna ziua. Tatal meu este incadrat ca pensionar de boala cu gradul 1 si beneficiaza de retributie de insotitor si ajutor de handicap. intrebarea mea este: mai este valabila aceasta indemnizatie? de cateva zile incerc sa imi dau seama daca va mai primi banii de insotitor si cei de handicapat.


multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 08:30, 30 Noiembrie 2011
1. Indemnizatia pentru persoana cu handical si indemnizatia de insotitor se platesc chiar daca persoana este pensionara.
2. De unde v-a venit aceasta idee ca nu va mai primi indemnizatiile?
Auzise`m la televizor de curand ca se vor taia aceste indemnizatii si vroiam sa stiu daca exista aceasta posibilitate sau daca a intrat in vigoare.

va multumesc de raspuns.
Deocamdata nu este nimic care sa va ingrijoreze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de handicap gradul 1 - posibilități de înființare sc fără suspendarea pensiei ContSters440417 ContSters440417 Daca sunt incadrat in gradul 1 de handicap fara insotitor si primesc pensie de handicap desi am doar 35 ani, pot deschide o societate comerciala, fara teama de ... (vezi toată discuția)
Se poate cumula pensia de urmas cu indemnizatia de insotitor? surena surena Mama are o pensie de invaliditate gradul I de 500 lei (care s-a transformat din oficiu in pensie pentru limita de varsta ) si o indemnizatie pentru insotitor ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)