avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune mansarda si gradina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune mansarda si gradina

Locuiesc intr-un imobil cu 4 apartamente (2 la parte si 2 la etaj) si o mansarda. Acest imobil are in jurul lui un teren impartit in 4 suprafete cu destinatia de gradina (mentionate in actele de proprietate ale apartamentelor), iar mansarda este suprafata comuna folosita drept pod unde se usuca rufele de catre toti locatarii, dar nimeni nu doreste sa participe financiar pentru a repara acoperisul care este intr-o stare deplorabila.
As dori sa ies din indiviziune pentru a-mi putea amenaja partea mea de mansarda, pentru a-mi construi un foisor in curte si pentru a-mi schimba gardul. Mentionez ca unul din vecini nu doreste sub nicio forma sa-mi dea acordul pentru foisor, gard si amenajare partiala mansarda, acord necesar pentru a face orice modificare in spatiile considerate comune. De asemenea, toti vecinii mi-au comunicat ca nu au bani pentru a incepe iesirea din indiviziune.
Pot sa incep singura procedurile de iesire din indiviizune? Cam care sunt costurile?
Va multumesc mult, in mod anticipat, pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: DoamnaIlenus , utilizator 16:01, 31 Iulie 2012
1 - Daca mansarda despre care vorbim nu are cadastrul facut, pot sa demarez actiunea de iesire din indiviziune?
2 - Decizia de atribuire a spatiului in folosinta exclusiva imi da dreptul sa-mi ingradesc acea bucata de mansarda, sa o compartimentez, sa-i fac usa de acces separata? Cei de la Primarie mi-au spus ca nu imi pot da autorizatie de constructie pentru acea amenajare din mansarda pe baza acestei decizii de atribuire in folosinta exclusiva si a acordurilor notariale ale 2/3 din coproprietari. Dumneavoastra cum vedeti aceasta situatie?
Mentionez ca inca nu am reusit sa aflu daca mansarda este sau nu spatiu comun....#-o
Va multumesc mult pentru bunavointa!

1. - Actiunea de iesire din indiviziune se poate formula si fara sa existe cadastru si intabulare facute.

2. - Dupa obtinerea hotararii judecatoresti de atribuire a spatiului in folosinta exclusiva, formulati cerere pentru eliberarea autorizatiei de constructie, iar in cazul unui refuz de eliberare a autorizatiei sau de solutionare a cererii, chemati primaria in judecata pe contencios administrativ.
Va multumesc pentru lamuriri!
Din ce inteleg eu, nu este suficienta Decizia de atribuire in folosinta exclusiva redactata si semnata de 2/3 din numarul coproprietarilor, mi-ar trebui si o hotarare judecatoreasca de atribuire a spatiului in folosinta exclusiva? Cum sa procedez pentru obtinerea acesteia?
După părerea mea, situația dvs. se poate rezolva doar printr-un proces de ieșire din indiviziune, în contradictoriu cu ceilalți coproprietari.
Despre proces v-am scris într-un răspuns anterior.
Va rog din suflet sa ma mai ajutati cu o informatie: unul din vecini ne-a dat in judecata pentru amenajarea facuta in aceasta jumatate de mansarda si a obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva pentru desfiintarea (demolarea amenajarii). Am primit instiintare de la executor (este deja a doua) care va veni la sfarsitul lunii pentru a permite vecinilor sa aduca firma care sa demoleze amenajarea (pentru ca nu am executat noi acest lucru si instanta i-a dat voie vecinului sa vina cu firma de demolare.
Daca introduc actiune de iesire din indiviziune, aceasta imi va stopa executarea acestei hotarari?
Va rog mult de tot sa ma ajutati!
Va multumesc!


Alte discuții în legătură

Recompartimentare de spatzii de serviciu comune (indiviziune) gyll gyll Buna ziua, Apelez la Dumneavosta in urmatoarea problema: Am in proprietate personala 4 camere in cadrul unei mansarde intr-o vila (cu 3 niveluri + ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca o mansarda dintr-un imobil are cadastrul facut? DoamnaIlenus DoamnaIlenus Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil cu parter si etaj. La parter locuiesc 2 familii, la etaj 2 familii. Avem o casa a scarilor interioara la capatul careia sa ... (vezi toată discuția)