avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune mansarda si gradina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune mansarda si gradina

Locuiesc intr-un imobil cu 4 apartamente (2 la parte si 2 la etaj) si o mansarda. Acest imobil are in jurul lui un teren impartit in 4 suprafete cu destinatia de gradina (mentionate in actele de proprietate ale apartamentelor), iar mansarda este suprafata comuna folosita drept pod unde se usuca rufele de catre toti locatarii, dar nimeni nu doreste sa participe financiar pentru a repara acoperisul care este intr-o stare deplorabila.
As dori sa ies din indiviziune pentru a-mi putea amenaja partea mea de mansarda, pentru a-mi construi un foisor in curte si pentru a-mi schimba gardul. Mentionez ca unul din vecini nu doreste sub nicio forma sa-mi dea acordul pentru foisor, gard si amenajare partiala mansarda, acord necesar pentru a face orice modificare in spatiile considerate comune. De asemenea, toti vecinii mi-au comunicat ca nu au bani pentru a incepe iesirea din indiviziune.
Pot sa incep singura procedurile de iesire din indiviizune? Cam care sunt costurile?
Va multumesc mult, in mod anticipat, pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: DoamnaIlenus , utilizator 16:01, 31 Iulie 2012
DoamnaIlenus a scris:

Daca introduc actiune de iesire din indiviziune, aceasta imi va stopa executarea acestei hotarari?


Nu, nu va stopa executarea silita.
Si nu mai exista nicio cale pentru a stopa executarea silita? Am facut deja cerere de suspendare a executarii si ne-a fost respinsa. Sunt disperata si nu stiu ce solutie s-ar putea gasi!!! Spuneti-mi daca exista vreo cale si eventual as putea veni la dumneavoastra pentru o consultatie.
Multumesc din suflet!!!

Buna ziua,

Va rog mult sa ma mai ajutati cu cateva sfaturi: se pare ca vom reusi sa ajungem la o intelegere cu vecina care ne-a dat in judecata contra unei despagubiri materiale. Maine dimineata ar trebui sa ne intalnim la un notar sa incheiem niste documente. Ce acte are trebui sa incheiem cu ea?
1 - Se poate face un document in care sa se mentioneze ca renunta la punerea in aplicare a hotararii instantei sau ca renunta la punerea in aplicare a executarii silite?
2 - Ne poate da acordul notarial pentru executarea constructiei. Acesta singur cred ca nu este suficient, nu?
3 - Se poate incheia un contract pentru constituirea dreptului de superficie asupra cotei indivize din podul imobilului?
Va multumesc mult pentru bunavointa!

Ma mai poate ajuta cineva cu o informatie: dreptul de folosinta exclusiva a unei parti din podul comun al imobilului se poate intabula?
Multumesc mult!
Dreptul de folosinta exclusiva asupra partilor comune ale unui imobil se poate inscrie in cartea funciara.
Conditia este sa fie deschisa carte funciara pentru imobilul respectiv.
Potrivit art.45 din Legea nr.7/1996, pentru un imobil cu construcţie – condominiu –, din care unele părţi sunt comune indivize iar restul sunt individuale, se întocmeşte o carte funciară colectivă pentru întreaga construcţie, şi câte o carte funciară individuală pentru fiecare proprietate individuală.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
ContSters103772, utilizator

Alte discuții în legătură

Recompartimentare de spatzii de serviciu comune (indiviziune) gyll gyll Buna ziua, Apelez la Dumneavosta in urmatoarea problema: Am in proprietate personala 4 camere in cadrul unei mansarde intr-o vila (cu 3 niveluri + ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca o mansarda dintr-un imobil are cadastrul facut? DoamnaIlenus DoamnaIlenus Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil cu parter si etaj. La parter locuiesc 2 familii, la etaj 2 familii. Avem o casa a scarilor interioara la capatul careia sa ... (vezi toată discuția)